Logeerpartijtje met theatermakers op CS Amsterdam

Bijzonder voorstelling voor IJ Festival

Over het IJ Festival Nieuws door

archief oud artikel 24 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Centraal Station van Amsterdam is voor twee weken veranderd in één grote slaapkamer. Dat doen theatermakers voor hun voorstelling voor het Over het IJ Festival.

Drie theatermakers van het theatergezelschap Het Huis van Afgevaardigden logeren sinds gisteren twee weken lang op het Centraal Station van Amsterdam. Ze slapen in zelfgemaakte huisjes met tuintjes. Na het logeerpartijtje maken ze van hun belevenissen een theatervoorstelling voor het Over het IJ Festival. Eén van de theatermakers sliep vorig jaar op station Antwerpen Centraal. "De openbare ruimte wordt steeds onpersoonlijker, mensen praten haast niet met elkaar", vertelt de theatermaker. "Ik wil weten waarom het zo is. Ik wil dit proberen te veranderen. Een station kan ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn."

Over het IJ Festival

Elf dagen lang zijn er meer dan vijfentwintig bijzondere voorstellingen te zien op verschillende, onverwachte en verrassende locaties. Dat zijn locaties rondom de NDSM-werf en op station Amsterdam Centraal.

"Een station kan ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn"
Bezoek het IJ Festival.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 24 mei 2011 - 144