1

Ganzenjacht is geopend

Akkoord bereikt over afschieten ganzen

Natuurnieuws Nieuws door

archief oud artikel 24 mei 2011 Natuur Den Haag, Zuid-Holland Binnenkort vliegen er heel wat minder ganzen rond in Nederland. Natuur- en landbouworganisaties zijn het eens geworden over het afschieten van 100.000 ganzen.

Er zijn te veel ganzen in Nederland, maar niet lang meer. Natuur- en landbouworganisaties zijn het eens geworden over het terugbrengen van het aantal ganzen in Nederland. De komende vijf jaar worden er 100.000 afgeschoten en moet het aantal ganzen halveren. Ook wordt er geprobeerd om ganzen minder te laten broeden. De Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging heeft zich teruggetrokken uit het overleg. De jaren zijn bang voor een negatief imago als ze 100.000 ganzen moeten afschieten. De Dierenbescherming en de Partij voor de Dieren zijn niet zo blij met het akkoord. Zij waren voor alternatieven zoals lasers en speciale ganzenweilanden.

Overlast

De ganzen zorgen al jaren voor veel overlast bij boeren. Ze eten de weilanden kaal en maken de natuur kapot. De jacht begint volgend jaar.

Ganzen eten de weilanden kaal en maken de natuur kapot
Lees meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 24 mei 2011 - 380