1

Mannen gelukkig in museum

Cultuur maakt mannen gelukkig

Musea op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 25 mei 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Bent u een man? En ongelukkig? Ga dan een gauw een dagje weg naar een museum. Uit onderzoek blijkt dat cultuur mannen gelukkig maakt.

Uit onderzoek blijkt dat mannen die regelmatig een bezoekje brengen aan een museum, gelukkiger zijn dan mannen die dat niet doen. Dat is te lezen op de wetenschappelijke website Scientias.nl. Zelfs wanneer de wetenschappers rekening hielden met andere factoren die de gezondheid konden beïnvloeden (zoals een hoog inkomen en de sociaaleconomische status) bleek cultuur op zichzelf nog een belangrijke invloed te hebben op het geluksgevoel en de tevredenheid van de onderzochte heren. Het maakte daarbij niet uit of het om een theatervoorstelling, expositie of concert ging.

Vrouwen

Vrouwen waren gelukkiger als ze aan het sporten waren of naar de kerk gingen. In totaal zijn er 50.797 mensen onderzocht.

Waarom mannen gelukkig worden van culturele uitjes is nog niet duidelijk. Mogelijk kunnen ze zich in musea en tijdens theatervoorstellingen beter ontspannen.

Mogelijk kunnen mannen zich in musea beter ontspannen
Ga ook een een dagje naar een museum!

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 25 mei 2011 - 682