1

Giraffegeluk in Artis

Jonge girafje heet Ramla #Artis

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 25 mei 2011 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Dierentuin Artis blijft de beschuiten met muisjes maar aanslepen. Vorige week werden er drie witte wolfjes geboren. Afgelopen weekend beviel giraffe Kadija van een gezond jong.

Vorige week was het nog groot feest in dierentuin Artis toen er drie witte wolfjes werden geboren. Nu kunnen de muisjes weer uit de kast worden getrokken, want giraffe Kadija is afgelopen weekend bevallen van een gezond jong. Toen de verzorgers zondagochtend de stal binnenkwamen stond het kleine girafje, nog wat wankelend op de poten, rechtop in het verblijf. Het girafje is een vrouwtje en heet Ramla. Dat betekent toekomstvoorspeller in het Swahili.

Onverwacht

Het girafje kwam redelijk onverwacht. Er waren geen dekkingen bij moeder Kadija gezien, maar toch werd haar buik steeds dikker. Uiteindelijk werd haar buik zo dik, dat ze wel drachtig moest zijn.

Een giraffebevalling is bijzonder omdat de moeder het veulen rechtopstaand werpt. Hierdoor maakt het jong een val van bijna twee meter.

Het girafje is een vrouwtje en heet Ramla
Voor het eerst sinds zes jaar is er ook weer een leeuwtje geboren in Artis.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 25 mei 2011 - 349

Activiteiten ARTIS

Binnen enkele weken te bezoeken

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...