Omzet horeca stijgt

Vooral cafetaria's behaalden meer omzet #CBS

Hotels Nieuws door

archief oud artikel 26 mei 2011 Zakelijk Het gaat goed met de horeca in Nederland. De Nederlandse cafés, restaurants en hotels hebben in het eerste kwartaal van dit jaar flink meer omzet geboekt.

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de Nederlandse horeca 6,2 procent meer omzet behaald dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groei kwam dit keer niet alleen van prijsverhogingen, er werd ook echt meer verkocht. De omzet van cafetaria's groeide het meest. Dit was vooral te danken aan meer verkochte friet, snacks en dranken. Cafés boekten de minste omzetgroei. In total 1,8 procent. Daar is niet meer verkocht dan normaal.

Mooi weer

Ook het mooie weer heeft bijgedragen aan een hogere omzet. Horeca-ondernemers zijn blij met het heerlijke weer van de afgelopen tijd. De omzetten van restaurant, cafés en strandpaviljoens schieten de lucht in. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt nu al van een bijzondere situatie. "Je kunt gerust stellen dat het voorseizoen is geslaagd", vertelt een woordvoerder van KVN.

De groei kwam niet alleen van prijsverhogingen, er werd ook meer verkocht
Vind leuke restaurants, cafés en hotels op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 09:59:12 · Gepubliceerd: 2011-05-26 11:17:42 - 173

Dit past bij 'Omzet horeca stijgt'