Drie nieuwe leeuwen voor Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen | Nieuws door

Tia, Brandy en Zulu maken het goed

1 juni 2011 Natuur Emmen, Drenthe Voor het eerst in lange tijd zijn er weer leeuwen in Dierenpark Emmen. Sinds er twee leeuwen ontsnapten, vond het Drentse park het te gevaarlijk om deze katachtigen te huisvesten. Met de komst van een nieuw buitenverblijf, is er plaats voor drie Afrikaanse leeuwen.

Na 33 jaar eindelijk weer leeuwen in Drenthe

De leeuwen zijn onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen Europese dierenparken. Leeuwenzusjes Tia en Brandy werden vanuit Engeland per transportkist naar Nederland vervoerd. Mannetje Zulu kwam over vanuit Frankrijk. De reis verliep voorspoedig. Vandaag rust het drietal uit. Daarna is er tijd om aan elkaar te wennen en het nieuwe verblijf te besnuffelen. De koningen van de savanne zijn vanaf 10 juni voor het publiek te bewonderen.

Ontsnappen

In 1977 wisten twee leeuwen te ontsnappen uit de dierentuin door het hekwerk open te bijten. Sindsdien had Dierenpark Emmen geen leeuwen meer. Met het nieuwe buitenverblijf durft de dierentuin het weer aan om de katachtigen een plek in het park te geven. Het dierenpark verwacht in 2012 de eerste leeuwenwelpen te hebben.

Graag een nachtje bij de leeuwen slapen? Dat kan! Lees: Nachtje slapen bij Emmense leeuwen.
Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-01 15:18:07 - 464