1

Huurverhoging 7000 procent Fort Hoek van Holland

Medewerkers zijn zich rot geschrokken

Nederlandse Kustverdedigingsmuseum Nieuws door

archief oud artikel 6 juni 2011 Opmerkelijk Hoek van Holland, Zuid-Holland Een huurverhoging, daar krijgt iedereen wel eens mee te maken. Maar ooit gehoord van een huurverhoging van 7000 procent? Het overkwam het Nederlandse Kustverdedigingsmuseum dat zich bevindt in het Fort aan den Hoek van Holland.

Het Ontwikkelingsbedrijf van Rotterdam (OBR) heeft het Nederlandse Kustverdedigingsmuseum een huurverhoging opgelegd van 7000 procent opgelegd. Het OBR is eigenaar van het Fort aan den Hoek van Holland, waarin het museum zich bevindt. In plaats van 2.500 euro huur per jaar moet het museum nu 130.000 euro huur betalen. "We zijn ons rot geschrokken", zegt Henk van Aalst van het Nederlandse Kustverdedigingmuseum tegen RTV Rijnmond. "We begrijpen het ook niet, want we hebben gewoon een huurovereenkomst met het OBR. Dat kunnen ze toch niet zomaar wijzigen? We zijn nu in onderhandeling met het Ontwikkelingsbedrijf, maar in het ergste geval moet het museum sluiten".

Markt

Het OBR zegt dat de huur van het pand altijd te laag is geweest. "Het museum gaat nu betalen wat het object werkelijk waard is", aldus een woordvoerder van het OBR.

"Het museum gaat nu betalen wat het object echt waard is"
In het Fort Hoek van Holland bevindt zich het Nederlandse Kustverdedigingsmuseum.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 6 juni 2011 - 470