Tips voor Vaderdag

Musea, proeverijen en vaartochten

Redactioneel door

archief oud artikel 11 juni 2012 Cultuur Op Vaderdag geef je cadeautjes, maar dat is binnen een kwartiertje voorbij. Hoe zet je de rest van de dag je vader in het zonnetje? DagjeWeg.NL vond een paar leuke uitjes om op Vaderdag gezellig met het hele gezin te doen. Kies je voor een proeverij, een workshop of een tripje naar het museum? Zo wordt Vaderdag één groot feest!

Speuren op Pampus

Een vader moet niet bang zijn in het donker, de weg weten, en sterke verhalen vertellen. Is jouw vader stoer genoeg? Kom dan met hem naar Pampus en maak met hem een spannende speurtocht door het fort op Pampus. Wijnkenner Jan Spierenburg neemt allerlei lekkere wijnen mee en vertelt er van alles over. Vaders mogen de wijnen proeven en voor kinderen staan er lekkere poffertjes klaar.

Bierproeverij door Haagsche grachten

Bijna elke vader lust wel een lekker ijskoud biertje. Samen met Bierspeciaal café De Paas organiseert De Ooievaart speciaal voor alle vaders een varende bierproeverij op Vaderdag. Naast een prachtige rondvaart door de grachten van Den Haag leer je alles over het brouwen van bier, verschillende biertypes en het brouwproces. Onder het genot van een lekker hapje proef je vier uitstekende bieren.

Is je vader klaar voor de toekomst?

Is je vader nog niet voorbereid op de toekomst? Stuur hem dan naar de Reset je vader-cursus. Het Universiteitsmuseum in Utrecht organiseert allerlei leuke activiteiten voor vaders en kinderen, en natuurlijk ook voor moeders en opa's en oma's. Je leert hoe je stroom opwekt uit modder, hoe je een sinaasappelpers kan aandrijven me fietsen en hoe sprinkhanen smaken. Ook leer je hem hoe je leuke cadeaus kan knutselen van gerycled materiaal, zoals een EK-supporterspet voor Portugal, die avond. Alle vaders hebben op vaderdag gratis toegang tot het museum!

Gratis naar Zuiderzeemuseum

Vaders die op Vaderdag met hun kinderen naar het Zuiderzeemuseum komen mogen gratis naar binnen! Dat is nog eens een leuk cadeautje! Kinderen zetten hun vaders in het zonnetje door een onvergetelijk cadeau te maken. Maak speciaal voor het EK een mooie oranje beker of tegeltje met het sjabloon van een voetbal of leeuw erop. Zo is iedere vader klaar voor de voetbalzomer!

Laatst gewijzigd: 2012-06-14 11:05:06 · Gepubliceerd: 11 juni 2012 - 2910

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...