1

Belgische MuseumPrijs uitgedeeld

Winnaars uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië #MuseumPrijs

Leuke uitjes in België Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2011 Cultuur Drie Belgische musea mogen zich de trotse eigenaar noemen van de MuseumPrijs 2011. Zo uiteenlopend, maar toch wisten de drie de jury op een eigen manier te bekoren. En de winnaars zijn...

In Vlaanderen gooide M Museum Leuven de hoogste ogen. De jury loofde de samenwerking met amateurkunstenaars en het bespelen van een brede waaier van onderwerpen waarin een zeer breed publiek zijn gading kan vinden. De topper van Wallonië is Musée de l'orfevrerie - Château de Seneffe. "Het kasteel verbindt op een kwaliteitsvolle wijze aandacht voor geschiedenis, voor architectuur, voor het park en de indrukwekkende zilververzameling", aldus de jury. Museum voor Schone Kunsten van Elsene won de MuseumPrijs is de regio Brussel. De recente, boeiende tentoonstellingen zetten het museum op de kaart in Brussel, maar ook daarbuiten.

PublieksPrijs

Ook het publiek mocht haar stem laten horen en koos de winnaars van de PublieksPrijs 2011. Drie musea wisten de bezoekers te bekoren: het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, MAC's - Museum voor Hedendaagse Kunsten en M-Museum Leuven. De kinderjury koos voor het Brussels Museum van de Molen en de Voeding, Maison de Géants en het Museum voor Schone Kunsten Gent.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2011 - 84