1

Levensgevaarlijk: dagje in een sportwagen

Drie gehuurde sportwagens crashten in twee weken tijd

Rijden in een Ferrari of Lamborghini Nieuws door

archief oud artikel 7 juni 2011 Opmerkelijk Almere, Flevoland Een jongensdroom voor veel mannen: een dagje scheuren in een ronkende sportwagen. Maar dat deze droom nog wel eens uit komt op een nachtmerrie, dat bleek in de afgelopen twee weken. Drie gehuurde wagens crashten. Veilig Verkeer Nederland pleit nu voor betere voorlichting.

Op de Buitenring in Almere crashte een Ferrari 348 TB met twee inzittenden. De rit in de sportwagen was onderdeel van een bedrijfsuitje. De vrouw en haar instructeur kwamen om het leven. Een 47-jarige man uit Dreumel reed afgelopen woensdag eveneens een Ferrari in de prak. Gelukkig bleven de inzittenden ongedeerd. Vrijdag parkeerde een man een gehuurde Mustang Shelby GT 500 tegen een lantaarnpaal. Ook hij kon de auto niet onder controle houden.

"Veel mensen onderschatten de verschillen tussen hun gewone auto en een sportwagen. Het is de taak van de verhuurders om mensen bewust te maken van de risico's", zegt woordvoerder Michael van der Maas (VVN) in de Telegraaf. Voorzichtigheid is dus geboden bij de huur van een stoere sportauto.

Toch eens een ritje in een vurige Ferrari of Lamborghini maken? Kijk dan bij deze aanbieders:

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juni 2011 - 587