Geen subsidie meer voor NHM

Amsterdamse Zuiderkerk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Definitief einde voor #NHM

8 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Het Nationaal Historisch Museum (NHM) krijgt vanaf volgend jaar 1 januari geen subsidie meer. Daarmee lijkt definitief een einde gekomen aan het museum.

"Ik heb me het schompes gewerkt voor deze tent"

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Cultuur geeft vanaf 1 januari 2012 geen subsidie meer aan het NHM. Vorig jaar trok Zijlstra al de subsidie in voor de bouw van het museumpand. Nu steunt hij ook de organisatie niet langer. Directeur Eric Schilp zegt in de Volkskrant dat hij te horen heeft gekregen dat de subsidie is vervallen omdat minister Piet Hein Donner geen geld wil geven voor het plan om het NHM in Paleis Soestdijk te vestigen. Schilp is teleurgesteld en verdrietig. "Ik heb me het schompes gewerkt voor deze tent."

Eerste tentoonstelling

Het NHM was al jaren bezig om een plekje te vinden voor haar activiteiten. Maar dat blijkt nu tevergeefs. Eén lichtpuntje is er wel: vorige week heeft het museum haar eerste tentoonstelling geopend. De tentoonstelling 100m2NL gaat over de Nederlandse geschiedenis en is te zien in de Amsterdamse Zuiderkerk.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-08 07:39:43 - 655