Erwin Olaf wint Johannes Vermeer Prijs

Fotograaf geroemd om omvangrijk werk #ErwinOlaf

Nieuws door

archief oud artikel 8 juni 2011 Cultuur Met zijn rijke en omvangrijke werk verdient fotograaf Erwin Olaf de Johannes Vermeer Prijs 2011. Zo oordeelde jury vandaag. Olaf ontvangt de staatsprijs voor de kunsten eind oktober van dit jaar.

Na Pierre Audi en Alex van Warmerdam gaat de Johannes Vermeer Prijs dit jaar naar fotograaf Erwin Olaf. Olaf krijgt de prijs voor zijn gehele oeuvre. De jury is lovend over het omvangrijke en rijke werk van de fotograaf. Bovendien is hij in zijn commerciële en vrije werk steeds weer in staat om nieuwe wegen in te slaan.

Johannes Vermeer Prijs

Eind oktober krijgt Erwin Olaf de Johannes Vermeer Prijs 2011. Bij deze onderscheiding hoort een geldbedrag van 100.000 euro. Dit moet de winnaar besteden aan een bijzonder project. De Johannes Vermeer Prijs is in 2008 door de regering ingesteld. Doel hiervan is het eren en verder stimuleren van uitzonderlijk artistiek talent.

Erwin Olaf

Erwin Olaf is een Nederlandse kunstfotograaf. Hij maakte verschillende series, in het begin om te choqueren, later met thema's als kwetsbaarheid en eenzaamheid. Zijn werk was onder meer te zien in het Stedelijk Museum in Amsterdam en verschillende musea in het buitenland. Olaf staat ook bekend om zijn portretten van bekende personen. Onlangs portretteerde hij prinses Máxima voor haar 40e verjaardag.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 8 juni 2011 - 265

Dit past bij 'Erwin Olaf wint Johannes Vermeer Prijs'