1

Openbaar vervoer Rotterdam staakt

Hele dag geen bussen en trams #ovstaking

Nieuws over het ov Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Na Amsterdam en Den Haag staakt vandaag het openbaar vervoer in Rotterdam. Tot morgenochtend 4:00 uur rijden er geen trams. metro's en bussen.

Tot 04:00 uur 's nachts rijden er geen metro's,bussen en trams in Rotterdam. Medewerkers van vervoersbedrijf RET leggen 24 uur lang hun werk neer. De chauffeurs en conducteurs protesteren tegen de plannen van het kabinet om het openbaar vervoer in de grote steden aan te besteden en miljoenen te bezuinigen op het ov in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Commerciële bedrijven kunnen dan ook mee bieden. Dit leidt volgens de bedrijven tot overvolle treinen, bussen en trams. Ook verwachten ze door deze maatregelen honderden gedwongen ontslagen.

Ov-staking

Dinsdag lag het openbaar vervoer in Amsterdam plat. En woensdag was Den Haag aan de beurt. Maandag gaf Melanie Schultz, minister van Verkeer, aan dat de hoofdsteden 23 miljoen euro minder hoeven te bezuinigen. Voor de vakbonden is dit echter niet genoeg en daarom gaan de geplande stakingen door.

Vandaag ligt het ov in Rotterdam plat
Lees meer nieuws over het openbaar vervoer op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 9 juni 2011 - 80