Wildernis wacht voor De Weerribben

Nationaal Park Bezoekerscentrum De Weerribben |  deel via WhatsApp | Nieuws door

De #Weerribben dreigt dicht te groeien door bezuinigingen

9 juni 2011 Natuur De eerste boswachter van Staatsbosbeheer moet het veld ruimen door de bezuinigingen. Natuurgebied De Weerribben is het slachtoffer. Het onderhoud in het gebied loopt achter en dit kan tot grote verwildering leiden.

"Als er niets gebeurt, gaat dit park naar de bliksem"

Staatsbosbeheer moet negentig miljoen euro van het budget inleveren. Dit is zestig procent minder dan voorgaande jaren. De gevolgen zijn nu al voelbaar voor medewerkers en in het onderhoud van de natuurgebieden. In De Weerribben verlaat vrijdag de eerste boswachter het toneel. "Ik heb nog tot vrijdag. Daarna houdt het op", vertelt natuurbeheerder Gerrit Dolstra in het Nederlands Dagblad. Staatsbosbeheer moet harde keuzes maken door de bezuinigingen. Contracten van natuurbeheerders en herders lopen ten einde. Ook bezuinigt de natuurbeheerder op onderhoud, zoals de reparatie van picknickbankjes.

De Weerribben

Volgens Gerrit Dolstra heeft langdurig stilleggen van het onderhoud grote gevolgen voor De Weerribben. Een paar weken is niet zo erg, maar als het enkele maanden of een jaar duurt, dan verandert dat. "Dan groeien sommige stukken zo dicht dat je er niet meer doorheen komt, ook niet met een motorzaag." Unieke diersoorten zoals de vuurvlinder dreigen daardoor te verdwijnen. "Als er niets gebeurt, gaat dit park naar de bliksem", voorspelt Dolstra in het ND.

Geniet van de prachtige natuurgebieden in Nederland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-09 11:30:31 - 131