1

Val hefbrug menselijk falen

Brug Waddinxveen valt 30 meter #hefbrug

Nieuws door

archief oud artikel 9 juni 2011 Cultuur Waddinxveen, Zuid-Holland Update 10 juni om 09.00 uur De monumentale hefbrug van Waddinxveen die gisterochtend van dertig meter hoogte met grote snelheid naar beneden viel, is veroorzaakt door menselijk falen. Het noodaggregaat waar de brug op draaide werd per ongeluk uitgeschakeld.

Even voordat de Waddinxveense brug naar beneden viel, was er een stroomstoring. Het stroomcircuit werd daarom overgezet op een noodaggregaat. Omdat een schip onder de brug door moest, werd de brug omhoog gedraaid. Deze viel echter met grote snelheid naar beneden toen het schip net gepasseerd was. Door de klap is de stalen brug uit het lood geslagen. Voor de veiligheid wordt het verkeer omgeleid en is de scheepvaart stilgelegd.

Onderhoudsbeurt

Over de Zuid-Hollandse rivier de Gouwe liggen drie hefbruggen voor het wegverkeer. Naast de brug in Waddinxveen, staat er nog een brug in Alphen aan den Rijn en één in Boskoop. Alle drie de bruggen zijn aangewezen als rijksmonument en zouden volgend jaar een grote onderhoudsbeurt krijgen.

Benieuwd wat er in Waddinxveen en omstreken te doen is? Ontdek jouw Groene Hart!

Laatst gewijzigd: 2022-12-24 16:16:39 · Gepubliceerd: 9 juni 2011 - 1320

Dit past bij 'Val hefbrug menselijk falen'