Sand SculptureFestival 2005

Op deze site staan de exacte plaatsen van de zandsculpturen aangegeven |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Het moosite zandkasteel

2 mei 2005 Scheveningen, Zuid-Holland Zondag 1 mei werd het startschot gegeven voor de 15e editie International Sand Sculpture Festival in Scheveningen. Tot en met 6 mei zijn de ‘mastercarvers’ dagelijks aan het werk om de mooiste zandsculpturen te maken met dit jaar het thema ‘Koningin’. In totaal komen er 8 teams van professionele zandkunstenaars strijden om de eerste plaats.

De teams

In totaal hebben dit jaar acht teams zich opgegeven voor het grote festival. Elk team bestaat uit 3 tot 5 ervaren carvers en deze groep heeft gemiddeld 60 ton zand, waar een sculptuur uit gemaakt gaat worden met het thema ‘Koningin’. Dit zijn gemiddeld 1.488 kruiwagens vol zand!! Het zand word in mallen aangestampt, zodat er direct kan worden beginnen met bouwen. Op vrijdagmiddag 6 mei moeten de carvers klaar zijn en gaat een deskundige jury de sculpturen beoordelen. Er wordt naar de volgende punten bekeken: - artistieke aanpak; - technische moeilijkheidsgraad; - compositie van het ontwerp. Maar ook wordt gekeken naar het gebruik van schaduwen,, vormen en de ruimte waarin het ontwerp staat.

Bewonderen

De zandsculpturen zijn tot en met 29 mei te bewonderen worden op het strand van Scheveningen. Maar ook tijdens de wedstrijd kun je komen kijken naar het bouwproces. Gepaste afstand wordt gewaardeerd, maar desalniettemin kun je de sculpturen erg goed zien en bewonderen.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-05-02 21:05:45 - 5278