Kikkers en padden overspoelen Nederland

Geboortegolf onder #kikkers en padden

Nieuws door

archief oud artikel 15 juni 2011 Natuur Nederland wordt deze week overspoeld met kikkertjes en padden. Door het warme voorjaar ontwikkelden de diertjes zich sneller. Dit meldt de stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (Ravon).

Het recht van de sterkste geldt dit voorjaar voor de jonge kikkers en padden. Door het warme voorjaar zijn er waarschijnlijk veel eilegsels verdroogd. Toch kan Nederland deze week een ware tsunami aan jonge padjes en kikkertjes verwachten. Kikkervisjes van sommige amfibieën ontwikkelen zich door de warmte namelijk extra snel. Als een poel dreigt droog te vallen voltooien ze hun transformatie tot kikker of pad in een verhoogd tempo.

Deze week verwacht de stichting Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland (Ravon) dat de diertjes massaal het land opkruipen. Een race tegen de klok! Voor kikkers en padden leveren de drooggevallen poelen ook voordelen op. Ook de vissen verdwijnen en leveren voor de kikkervisjes van volgend jaar geen gevaar meer op.

Leuke natuuruitjes vind je op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 15 juni 2011 - 229

Dit past bij 'Kikkers en padden overspoelen Nederland'