1

Amsterdam toch tegen afschieten damherten

Gemeente wil eerst andere maatregelen uitproberen #damherten

Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland De gemeenteraad van Amsterdam is toch tegen het afschieten van damherten in het duingebied. Dat meldt de Volkskrant vandaag. Eerder deze week veranderde de PvdA van standpunt, waardoor het leek dat een meerderheid van de gemeenteraad wél voor het afschieten was.

De raad wil dat er eerst meer hekken komen. Daarnaast moet er een ecoduct gebouwd worden, zodat de dieren zich meer kunnen verspreiden. Volgens de provincies Noord- en Zuid-Holland werken de hekken niet voldoende. Zij ondervinden momenteel veel hinder van de loslopende herten. Andere pogingen om de populatie terug te dringen zoals het uitzetten van natuurlijke vijanden, hebben tot nu toe niet geholpen. Desondanks wil Amsterdam nog niet overgaan tot drastische maatregelen.

Eerst meer hekken plaatsen, daarna verder kijken

Onenigheid

De ruim 1200 damherten leven in het natuurgebied Waterleidingduinen in Amsterdam. De laatste jaren veroorzaken de dieren veel verkeersongelukken. Ook brengen ze schade toe aan tuinen. Binnen de Tweede Kamerfractie PvdA is er veel onenigheid over de kwestie. Het merendeel is tegen het afschieten van de dieren, anderen eisen strikte voorwaarden.

De PvdA-fractie leek eerder deze week wél voor het afschieten van de herten te zijn.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-16 12:16:57 - 216

Dit past bij 'Amsterdam toch tegen afschieten damherten'


-advertentiepositie-