1

Artis verwelkomt olifantje

Mumba maandagochtend even te zien voor publiek #olifantje

Natura Artis Magistra Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 20 juni 2011 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Zaterdagochtend kwam er in Artis een olifantje ter wereld. De kleine werd al met spanning verwacht en nu is ze er dan eindelijk. Het is een vrouwtje en ze heet Mumba. De eerste kraamvisite mag het olifantje maandagochtend bewonderen.

Zaterdagochtend startte in Artis een bijzondere gebeurtenis. Olifant Thong Tai beviel van een gezond jong. Het is een vrouwtje van bijna 90 kilo met de naam Mumba. Het kleintje maakt een gezonde indruk en kon binnen een kwartier al staan. Het is pas de derde keer dat er in de dierentuin een olifantje is geboren.

Maandagochtend dronk Mumba goed en daarom is het kleintje vandaag om 11:30 uur tot 12:00 uur te zien voor publiek. Per dag bepalen de verzorgers wanneer Mumba te bewonderen is.

Mumba

De naam Mumba is door de verzorgers gekozen uit meer dan 2000 namen, ingestuurd voor de namenwedstrijd. De driejarige Wessel Leeuwens bedacht de naam Mumba, een Indiase naam. Kleine Mumba blijft onderdeel van de kudde. Haar zus Yindee was bij haar geboorte aanwezig, om haar zo voor te bereiden op een bevalling.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 20 juni 2011 - 783

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...