1

Stradivarius verkocht voor het goede doel

Zeldzame viool brengt recordbedrag op #Stradivarius

Concerten Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2011 Opmerkelijk Tijdens een veiling bracht een zeldzame Stradivarius-viool maandag 9,8 miljoen pond op. Dat is 11,1 miljoen euro. Deze recordopbrengst komt ten goede aan de slachtoffers van de Japanse aardbeving en tsunami.

Het hoogste bedrag ooit neergeteld voor een Stradivarius-viool valt sinds maandag in het niet. Een zeldzame Stradivarius verwisselde tijdens een internetveiling voor een recordbedrag van eigenaar. De viool bracht 11,1 miljoen euro op, zo'n vier keer zoveel als het vorige recordbedrag. De viool uit 1721 was het eigendom van de Nippon Music Foundation. Deze Japanse organisatie bezit een aantal van de mooiste violen van de Italiaanse instrumentbouwers Guarneri en Stradivari. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de ramp in Japan.

Lady Blunt

De bijnaam van deze bijzondere Stradivarius is Lady Blunt. Dertig jaar lang was het instrument eigendom van Lady Anne Blunt, de kleindochter van de Engelse dichter Lord Byron. In totaal bestaan er nog circa zeshonderd violen, altviolen en cello's van Stradivari.

Een stripboek van Kuifje leverde maandag duizenden euro's op.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 21 juni 2011 - 242

Dit past bij 'Stradivarius verkocht voor het goede doel'