Einde strippenkaart toch nog niet definitief

Ov-chipkaart nog niet klantvriendelijk genoeg

Treinkaartje voor eind 2012 verdwenen Nieuws door

archief oud artikel 21 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De ov-chipkaart is voor veel reizigers een blok aan het been. Ouderen kunnen niet goed met de kaart overweg en veel reizigers vergeten uit te checken. GroenLinks en de PvdA willen daarom het ouderwetse treinkaartje pas afschaffen als alle problemen zijn opgelost.

Eerder stond nog op de planning dat het ouderwetse treinkaartje voor het einde van volgend jaar helemaal verdwenen zou zijn. De Tweede Kamer wil daar nu toch nog wat langer mee wachten. GroenLinks en de PvdA willen pas een eind aan de strippenkaart maken, als aan drie voorwaarden is voldaan. Er moet bijvoorbeeld een anonieme chipkaart komen voor ouderen en kinderen. Ook willen de partijen dat er een klachtenloket komt. En ook voor wie is vergeten uit te checken is er goed nieuws. Die reizigers moeten automatisch een mailtje krijgen waarna hij zijn geld terugkrijgt.

Nog niet akkoord

Minister Schultz van Haegen wil het papieren treinkaartje eigenlijk voor 1 juli afschaffen. Of dat gaat lukken, is de vraag. De partijen SP en PVV zijn sowieso tegen, dus steun van GroenLinks en de PvdA is cruciaal.

Steun van GroenLinks en de PvdA is cruciaal

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 21 juni 2011 - 383