1

Meeuwbestendige vuilniszak ongebruikt in kliko

Gele vuilniszak is te klein en past niet in de afvalbakken #meeuwen #leiden

Een dagje Leiden Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2011 Natuur Leiden, Zuid-Holland Met hun felle gele kleur zijn ze niet over het hoofd te zien. De gemeente van Leiden deelde gratis duizenden meeuwbestendige vuilniszakken uit. Maar de zakken zijn te klein en veel Leidenaren gooien ze ongebruikt in de kliko.

Dat de zakken veel kleiner zijn dan de gebruikelijke vuilniszakken, is volgens de gemeente geen foutje. "Afgelopen jaar bleek dat de zakken veel voller werden gepropt, omdat ze toch niet scheuren. Omdat de vuilnismannen maximaal acht kilo per zak mogen tillen, hebben we het formaat van de zakken aangepast", vertelt gemeentezegsman Fons Delemarre. De Leidenaren zijn echter niet blij met de kleine kanariegele zakken en gooien ze ongebruikt in de kliko.

Meeuwen haten kanariegeel

Kanariegeel

De meeuwen zorgen al jaren voor overlast in steden als Den Haag en Leiden. Op zoek naar eten, trekken ze met hun snavel de standaard vuilniszakken met gemak open. Een proef met dikkere vuilniszakken slaagde. En omdat meeuwen de kleur geel haten, kreeg de meeuwbestendige vuilniszak deze kleur.

Behalve de gele vuilniszakken is er nog veel meer te doen in Leiden. Bekijk een overzicht van alle uitjes in deze Zuid-Hollandse stad.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 23 juni 2011 - 227