Giftige blauwalg in IJmeer

Zomerse dagen aan het water |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Blauwalg dodelijk voor kleine kinderen #blauwalg

23 juni 2011 Natuur Almere, Flevoland Het belooft dit weekend lekker weer te worden. Plons om af te koelen liever niet in het IJmeer. Daar teistert een hardnekkige blauwalg al een paar weken het Almeerderstrand en die is zeer giftig.

Eerder stierven al enkele honden na een duik in het meer

Al vier weken lang is het verboden om te zwemmen in het IJmeer bij het Almeerdstrand en aan de overkant bij Muiderberg. De reden: een hardnekkige blauwalg. Nu blijkt dat het gaat om een zeer giftige variant die dodelijk kan zijn voor kleine kinderen. Eerder stierven al enkele honden na een duik in het meer. Later bleek dat de giftige blauwalg de doodsoorzaak was. Kinderen krijgen tijdens het zwemmen minder water binnen dan honden, maar toch de blauwalg voor hen ook dodelijk zijn.

Opruimen

Rijkswaterstaat is al druk bezig om de blauwalg te verwijderen, maar de blauwalg laat zich niet zomaar wegjagen. Er is nog steeds te veel blauwalg in het water. Wanneer je weer kunt zwemmen in het IJmeer is nog onduidelijk. Houd de website van Helpdesk Water goed in de gaten voor alle informatie over de veiligheid van het water.

Toch graag naar het strand, maar geen idee welk strand je moet kiezen? Lees dan: Zomerse dagen aan het water en raak geïnspireerd!

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-23 09:12:12 - 396