Strippenkaart verdwijnt definitief

Voorstel PvdA en GroenLinks liep op niets uit #ovchipkaart

Strippenkaart toch nog niet definitief Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2011 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Hoe hard de PvdA en GroenLinks er ook voor hebben gevochten, per 30 juni verdwijnt de ouderwetse strippenkaart definitief in zeven provincies. Een kamerdebat over het uitstellen van de invoering van de ov-chipkaart liep op niets uit.

GroenLinks en de PvdA stelden gisteren in een kamerdebat voor om de invoering van de ov-chipkaart uit te stellen. Volgens de partijen was de kaart nog niet klantvriendelijk genoeg en moesten eerst alle problemen worden opgelost. Zij wilden bijvoorbeeld dat reizigers die vergeten uit te checken, automatisch een mailtje krijgen waarna ze hun geld terugkrijgen. Het voorstel strandde gisteren in een kamerdebat, omdat de PVV tegen het voorstel stemde. Dat is vreemd, want eerder wilde de PVV de ov-chipkaart alleen invoeren als er geen problemen meer waren.

Zeven provincies

Vanaf 30 juni kun je niet meer met de ouderwetse papieren strippenkaart reizen in Overijssel, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Friesland. Een week later is het ook voorbij in Zeeland en Limburg.

Het voorstel strandde gisteren, omdat de PVV tegen het voorstel stemde

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 23 juni 2011 - 117