Leeuwen Emmen vandaag voor het eerst te zien

Dierenpark Emmen | Nieuws door

Gewapende medewerkers houden oogje in het zeil #leeuwen #emmen

23 juni 2011 Natuur Emmen, Drenthe Na ruim dertig jaar is het zo ver. Vanaf vandaag zijn de drie leeuwen van Dierenpark Emmen te bewonderen in hun nieuwe buitenverblijf. Maar verzorgers houden de dieren wel onder schot, om ontsnapping te voorkomen.

In 1977 ontsnapten twee leeuwen uit de dierentuin

Meer dan dertig jaar geleden ontsnapten de leeuwen uit Dierenpark Emmen. Het nieuwe buitenverblijf moet een ontsnapping dit keer voorkomen. Maar omdat de leeuwen nog niet helemaal aan elkaar gewend zijn, kunnen ze gaan vechten. "Wanneer een leeuw in paniek raakt, weet je niet hoe hoog zo'n dier springt," vertelt een woordvoerder van het dierenpark. De gewapende medewerkers letten daarom de komende tijd goed op.

Welpen

In 1977 ontsnapten twee leeuwen uit het dierenpark. Sindsdien waren er geen leeuwen meer in Emmen. Met de komst van de leeuwen Tia, Brandy en Zulu hoopt het park meer bezoekers aan te trekken. De leeuwen zijn onderdeel van een uitwisselings- en fokprogramma. Dierenpark Emmen verwacht volgend jaar de eerste leeuwenwelpen.

Tia, Brandy en Zulu hebben een lange reis achter de rug. Lees hier alles over de leeuwen in Dierenpark Emmen. Een nachtje slapen bij de leeuwen kan ook.
Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-23 11:12:21 - 487