1

Zilveren Anjers reden voor een feestje

Koningin Beatrix reikt #ZilverenAnjer uit

Nieuw kabinet hakt in kunst en cultuur Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Hoewel er binnenkort stevig wordt gehakt in de culturele sector, is er ook nog tijd voor een feestje. Vandaag reikte koningin Beatrix de Zilveren Anjers uit, aan mensen die zich hebben ingezet voor cultuur en natuur.

"Met de bezuinigingsplannen van het kabinet is de bijeenkomst niet in alle opzichten een vrolijk moment'', zei voorzitter Alexander Rinnooy Kan van het Prins Bernhard Cultuurfonds tijdens de uitreiking van de Zilveren Anjers. In totaal zijn drie winnaars blij gemaakt met een Zilveren Anjer. Han Nefkens kreeg een Anjer voor zijn steun aan musea, die daardoor veel nieuwe kunstwerken konden aanschaffen. Ook Isabelle zu Ortenberg kreeg een prijs, omdat zij zich inzet voor het behoud van Kasteel Middachten. Joke Sickmann strijdt voor het behoud industrieel erfgoed in Amersfoort en werd daarom beloond met een Zilveren Anjer.

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt jaarlijks 3500 projecten voor cultuur- en natuurbehoud. De Zilveren Anjers werden voorheen uitgereikt door prins Bernhard. Toen hij overleed in 2004 nam Koningin Beatrix deze taak over.

"Met de bezuinigingsplannen is de bijeenkomst niet alleen maar vrolijk"

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 23 juni 2011 - 149