Van Gogh Museum sluit zes maanden

Derde Amsterdamse museum in de steigers

Van Gogh Museum Nieuws door

archief oud artikel 24 juni 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Na het Stedelijk Museum en het Rijksmuseum gaat nu ook het Van Gogh Museum in de steigers. Het museum sluit vanaf oktober 2012 zes maanden voor publiek. Een verbouwing is nodig om de conditie van het gebouw en daarmee de veiligheid van bezoekers te garanderen.

Directeur Axel Rüger maakte de verbouwplannen vandaag bekend in een persconferentie. Hierbij was ook de Hermitage Amsterdam aanwezig. Dit museum neemt van 15 september 2012 tot en met 15 maart 2013 de topstukken van het Van Gogh Museum onder haar hoede. Hier onder vallen onder meer 75 schilderijen.

Het Van Gogh Museum is met jaarlijks 1,5 miljoen bezoekers het best bezochte museum van Nederland. Rüger noemt het essentieel dat de deuren van het museum in 2013 weer openen. In dat jaar bestaat het Van Gogh Museum 40 jaar. Ook heropent dan het vernieuwde Rijksmuseum.

Ook zonder het Van Gogh Museum is een dagje uit in Amsterdam nog steeds de moeite waard. Ontdek de andere musea in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 24 juni 2011 - 128

Activiteiten Van Gogh Museum

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Painting as a Last Resort


In de expo 'Painting as a Last Resort' staan fantasierijke landschappen geschilderd door Matthew Wong centraal. Ontdek het oeuvre van Wong en hoe hij geïnspireerd is geraakt door Van Gogh in het...

Vanaf volgende week te bezoeken

Yoga in Van Gogh Museum

 
Reis door de seizoenen met de werken van Vincent van Gogh terwijl je je helemaal ontspant tijdens de yogales in het Van Gogh Museum.

Activiteiten H'ART Museum

Later dit jaar

Wijnen in de Tuin


Beleef op zaterdag 7 en zondag 8 september het geliefde wijnfestival in het H’ART Museum. Geniet van heerlijke wijnen, live muziek, heerlijke hapjes en een betoverende binnentuin.