Heropening vernieuwd Maritiem Museum

Site van het Maritiem Museum Rotterdam |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

11 juni 2004 Rotterdam Met vier nieuwe tentoonstellingen en een nieuwe vleugel, opent het vernieuwde Maritiem Museum Rotterdam op zaterdag 19 juni 2004 haar deuren voor het publiek. De vernieuwing van het museum is mogelijk dankzij de financiële ondersteuning van Koninklijke Nedlloyd en Stichting Pensioenfonds.

De afgelopen maanden is het museum in Rotterdam gesloten geweest voor publiek in verband met de verbouwingen. In de Nedlloydzaal, die nieuw is, komen wisselende opstellingen van voorwerpen. Deze voorwerpen heeft het museum in bruikleen gekregen van de Stichting Kunstbezit Koninklijke Nedlloyd. Op deze manier wordt de geschiedenis van de rederij en haar voorgangers blijvend aan het publiek getoond. Naast de nieuwe Nedlloydzaal, is ook op andere verdiepingen in het museum tentoonstellingsruimte toegenomen.

Er zijn vier nieuwe tentoonstellingen vanaf 19 juni te bezichtigen: Schatten van Nedlloyd, Holland-Amerika Lijn, Varen in Indie en Van Keulen- twee eeuwen in kaarten. Daarnaast zijn de bestaande bezichtigingen nog steeds voor publiek toegankelijk.

Het Maritiem Museum Rotterdam is op dinsdag tot en met zaterdag open van 10.00 tot 17.00. Op zondagen en feestdagen is het museum geopend van 11.00 tot 17.00. In juli, augustus en tijdens de schoolvakanties van het openbaar onderwijs in Rotterdam, kunt u er ook op maandag terecht van 10.00 tot 17.00.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2004-06-11 21:24:03 - 981

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Maritieme Meesterwerken in het Maritiem Museum


Maritieme Meesterwerken vertelt het verhaal van zes eeuwen scheepvaart en havens, gezien door de ogen van meesterkunstenaars.

Maritieme Meesterwerken


Twee unieke kunstcollecties van Boijmans Van Beuningen en het Maritiem Museum komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter beroemde kunstwerken.

De Haven


Ga koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, aan de hand van tientallen scheepsmodellen uit onze collectie! Een aantal unieke modellen is decennia lang niet te zien geweest en helemaal...

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...

Expositie 'Dealen met drugs'


Stap in de duistere drugswereld en speel zelf de hoofdrol tijdens de expositie 'Dealen met Drugs'. In Maritiem Museum Rotterdam.

Familietentoonstelling Zeemonsters


Bestaat het monster van Loch Ness? Duik in de diepzee en ga op zoek naar de zeemonsters in het Maritiem Museum.