1,3 miljoen voor Thriller-jasje

Jasje #MichaelJackson geveild

Koop nu! Thriller-jasje Michael Jackson Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2011 Opmerkelijk Het jasje dat Michael Jackson droeg in de videoclip van Thriller is verkocht. De Texaanse zakenman Milton Verret telde zondag bijna 1,3 miljoen euro neer voor het leren jasje. Verret wil het kledingstuk tentoonstellen en daarmee geld ophalen voor kinderziekenhuizen.

Voor de fans een item van onschatbare waarde: het jasje dat Michael Jackson droeg in de videoclip Thriller. Zondag bracht het kledingstuk, gesigneerd door Michael Jackson zelf, bijna 1,3 miljoen euro op. Voor de veiling lag de geschatte waarde van het zwart-rode kalfsleren jasje op 200.000 tot 400.000 dollar. Uiteindelijk leverde het beroemde jasje 1,8 miljoen dollar op. Zakenman Milton Verret legde dit enorme bedrag op tafel en is nu de trotse eigenaar van het kledingstuk. Hij wil het jasje tentoonstellen voor publiek en hiermee geld ophalen voor kinderziekenhuizen.

Michael Jackson

Het jasje is samen met andere bezittingen van Michael Jackson geveild in Beverly Hills. Een gedeelte van de opbrengst van het Thriller-jasje gaat naar The Shambala Preserve, de plaats waar de twee Bengaalse tijgers van Jackson, Thriller en Sabu, verblijven.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 27 juni 2011 - 117