1

Scan de tijger met je mobiel in Zoo Parc

Zoo Parc Overloon zet QR-code op informatieborden #zooparc

Dierentuinen Nieuws door

archief oud artikel 27 juni 2011 Natuur Overloon, Noord-Brabant Scan met je smartphone de barcode van de tijger en je krijgt meteen een filmpje van het dier tijdens etenstijd te zien. Zoo Parc Overloon biedt met de QR-code een nieuwe manier voor bezoekers om de dieren te bekijken.

Iedereen maakt het wel eens mee. Je gaat naar de dierentuin en uitgerekend nu besluit de tijger zich niet te laten zien. Zoo Parc Overloon heeft de oplossing. Met de smartphone scant de bezoeker de QR-code op het informatiebord en op het telefoonscherm verschijnt extra informatie, foto's en zelfs filmpjes van het beestje in actie.

Bekijk nieuwe dierenfilmpjes op je mobiel

Unieke beelden

De foto's en filmpjes zijn gemaakt buiten de bezoekuren. Daardoor krijgen de lezers van de code een nieuw beeld van de Zoo Parc bewoners. Voor het eerst zie je hoe de beermarter uit de boom is geklommen en hoe de Aziatische kleinklauwotters hun maaltijd verorberen. De filmpjes zijn later ook op schermen in de dierentuin te zien.

Streepjescode

De QR-code is een tweedimensionale streepjescode. De QR-code bevat een link naar een website, waar de beheerder aanvullende informatie op kan zetten. De barcode is met een smartphone en webcam te scannen. QR-codes komen voor bij onder meer historische gebouwen en de onlangs geslagen herdenkingsmunt van het Utrechts Muntgebouw.

Nog meer exotische dieren zien? Bekijk ons overzicht van alle dierentuinen in Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 27 juni 2011 - 299