1

Vang Efteling-fee met je mobiel

Speel spel in #Efteling met smartphone

De Efteling Nieuws door

archief oud artikel 28 juni 2011 Cultuur Kaatsheuvel, Noord-Brabant Vergeet je smartphone niet tijdens een bezoekje aan de Efteling. Vanaf vandaag kun je met je telefoon feetjes vangen bij de Rabo Kluis bij de entree van het park.

Even uitrusten van de rij voor de Efteling doe je vanaf vandaag bij de Rabo Kluis voorbij de ingang van het park. Hier kun je met een smartphone feetjes vangen met een speciale Layar-applicatie. De spelers moeten zoveel mogelijk gekleurde feetjes vangen die bij de kluis zweven. Dit spel is gebaseerd op het verhaal Feetje en de kluis. In dit verhaal leert het feetje de heks dat ze haar geld beter kan sparen. "Het is de eerste zogenaamde augmented reality game in de Efteling", vertelt Bart de Boer, directeur van het attractiepark.

Layar

Maar wat is Layar nou precies? Als je je mobiel (voorzien van camera en gps) richt op een omgeving, zorgt Layer voor een extra laag op het beeldscherm, met daarin extra informatie. De Efteling gebruikt deze applicatie om fantasiefiguren toe te voegen aan de werkelijkheid.

De spelers moeten gekleurde feetjes vangen die bij de kluis zweven

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 28 juni 2011 - 369