Ontdek het nieuwste werelderfgoed

Uitbreiding van de Werelderfgoedlijst #UNESCO

UNESCO Werelderfgoederen Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2011 Cultuur Perzische tuinen, Duitse beukenbossen en paalwoningen in de Alpen. Het Werelderfgoedcomité van UNESCO voegde in totaal al 25 locaties toe aan de Werelderfgoedlijst.

Tot en met woensdag vergadert het Werelderfgoedcomité over de lijst met werelderfgoed. Al 25 locaties met bijzondere culturele en historische waarde kregen de afgelopen dagen een felbegeerd plekje op de prestigieuze lijst. Zo zijn de resten van een reeks verlaten dorpen in Syrië op de lijst geplaatst. Ook locaties in de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Spanje wisten een plekje te bemachtigen. Uit Turkije behaalde de Selimiyemoskee de status van werelderfgoed. In totaal is de lijst dit jaar al uitgebreid met 21 culturele locaties.

Natuur

Het comité voegde ook natuurschoon uit verschillende landen toe aan de Werelderfgoedlijst. De Nigaloo Coast in Australië, de Ogasawara Eilanden in Japan en het Kenya Lake System in the Great Rift Valley in Kenia kregen een vermelding op de lijst. De Werelderfgoedlijst van UNESCO bestaat nu uit 936 locaties, waarvan 183 natuurgebieden, 725 culturele locaties en 28 gemixte.

Nederlands erfgoed

Vorig jaar kreeg de Amsterdamse grachtengordel nog een plekje op de Werelderfgoedlijst. Dit jaar zijn er geen Nederlandse inzendingen. Het totale aantal werelderfgoederen in Nederland staat nu op negen.

Lees alles over de Nederlandse Werelderfgoederen in het dossier op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 29 juni 2011 - 91