UNESCO Werelderfgoederen in Nederland

Nederland telt mee in de wereld als het gaat om UNESCO werelderfgoed. Gewoon in ons eigen landje vind je bijzondere gebouwen, (natuur)gebieden en projecten. Bekijk het werelderfgoed dat Nederland rijk is.

Op de woeste Waddenzee

10-08-2021 - Sinds 2009 staat de Waddenzee op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit unieke stukje natuur is dan ook prachtig.

Op de woeste Waddenzee

Uitzonderlijke cultuur in Nederland

11-05-2006 - Nederland is momenteel zes werelderfgoederen rijk. Van de zes hebben vijf van de monumenten te maken met de vaak moeizame verhouding van bewoners met het water. De werelderfgoederen zijn op de lijst van UNESCO geplaatst, omdat zij van grote waarde zijn voor de cultuur van Nederland.

Uitzonderlijke cultuur in Nederland

De Stijl van het Rietveldhuis

20-04-2006 - In Utrecht staat het bekende Rietveld Schröderhuis. Dit huis wordt beschouwd als een belangrijk en uniek icoon in de westerse architectuurgeschiedenis. Voor het huis gebruikte de in Utrecht geboren architect Gerrit Rietveld de typische kleuren rood, blauw en geel. Hij ontwierp ook de meubels, die in hetzelfde kleurenschema werden...

De Stijl van het Rietveldhuis

Strakke vlakken van De Beemster

22-03-2006 - De droogmakerij De Beemster kwam tot stand in de vroege zeventiende eeuw. Belegging van kapitaal in grond, behoefte aan landbouwgrond en buitenverblijven en de wil om de strijd tegen het water te winnen waren de belangrijkste redenen om het binnenmeer De Beemster toen droog te maken. Het typische Beemsterlandschap met de kaarsrechte...

Strakke vlakken van De Beemster