Specials

Toeristische toppers: artikelen van de DagjeWeg.NL redactie rondom een toeristisch onderwerp. Bijvoorbeeld over de schilder Rembrandt, de werelderfgoederen in Nederland, zoals Schokland, Kinderdijk en de Hollandse Waterlinie, en nationale landschappen van Nederland.

Voorjaarsvakantie

Ga er eens lekker er op uit tijdens de voorjaarsvakantie! Bekijk de leukste activiteiten en dagjes uit voor het hele gezin. Voel de eerste zonnestralen branden op je huid en geniet van de vrije dagen met deze tips van DagjeWeg.NL.

Voorjaarsvakantie

Steden

Voor een toffe stedentrip hoef je echt niet naar het buitenland! Ook Nederland zit vol met gezellige en bruisende steden, waar je je prima kunt vermaken. Lees alles wat je wilt weten over de stad die je wilt bezoeken. Tips over cultuur, natuur, eten en drinken en dagjes uit met kinderen.

Steden

Amsterdam

Duiven verzamelen zich op de Dam, rondvaartboten varen door grachten en de geur van wiet hangt in de nauwe straten. Welkom in Amsterdam! DagjeWeg.NL neemt je mee langs de mooiste en leukste uitstapjes.

Amsterdam

Geboorteberichten

It's the circle of life! In de Nederlandse dierenparken worden regelmatig jonge dieren geboren. Super schattig, toch? Daarom vertellen we je graag waar je naartoe moet om dat ene leeuwenwelpje of dat babyolifantje te spotten.

Geboorteberichten

Opera

Redacteur Jordi Kooiman van Opera Magazine schrijft speciaal voor DagjeWeg.NL recensies over prachtige opera's.

Opera

UNESCO Werelderfgoederen in Nederland

Nederland telt mee in de wereld als het gaat om UNESCO werelderfgoed. Gewoon in ons eigen landje vind je bijzondere gebouwen, (natuur)gebieden en projecten. Bekijk het werelderfgoed dat Nederland rijk is.

UNESCO Werelderfgoederen in Nederland

De favorieten van

Bekijk de stad als een local! In de rubriek 'De favorieten van' laat DagjeWeg.NL de echte kenners aan het woord. Locals, die als geen ander de leuke plekjes weten te vinden. Reis mee en ontdek onder begeleiding van inwoners de mooiste geheimen van verschillende plaatsen.

De favorieten van

Bijzondere hotels

Uitgekeken op je eigen slaapkamer? Bijzondere en verrassende hotels in Nederland geven je de gelegenheid om eens op een totaal andere manier te overnachten. Wat dacht je van slapen in een tram, een wijnvat of in een plaggenhut? De redactie van DagjeWeg.NL test in deze de unieke slaapkamers.

Bijzondere hotels

Nationale parken verkend

Nederland bezit twintig nationale parken. Van Schiermonnikoog in Friesland tot De Meinweg in Limburg en Van nationaal park De Weerribben in Overijssel tot nationaal park de Oosterschelde in Zeeland. Gebieden waar de natuur het voor het zeggen heeft. Met hulp van de mens. In de natuurgebieden, al dan niet omheind, komen vaak bijzondere diersoorten voor. Moeflons, dassen, bevers, otters en zeehonden leven in de beschermde natuur. Breng eens een bezoekje aan deze heerlijke pareltjes.

Nationale parken verkend

Natuur in Nederland

Een verblijf in de natuur staat garant voor verrassende ontmoetingen. Een ree kruist je pad of met wat geluk spot je een visarend. Echte geluksvogels zien mogelijk een koninginnenpage. Wandel of fiets eindeloos door al het prachtige natuurschoon. DagjeWeg.NL gaat op zoek naar de mooiste natuurgebieden in Nederland.

Natuur in Nederland

Top 10 populairste dagjes uit 2020

2020 was het jaar waarin we Nederland (her)ontdekten! Op vakantie in eigen land, een dagje uit in de buurt: gelukkig konden we er vooral in de zomer op uit. Wat waren de populairste uitstapjes per provincie op DagjeWeg.NL in 2020?

Top 10 populairste dagjes uit 2020

Koninklijk Huis

Eventjes wegdromen in Paleis het Loo of een tentoonstelling bezoeken over de koninklijke familie. DagjeWeg.NL houdt je op de hoogte van de laatste koninklijke aanwinsten of evenementen. Voor iedere fan van het Koninklijk Huis is er genoeg te zien en te beleven.

Koninklijk Huis

Weekendje weg

Antwerpen, Berlijn en Parijs zijn voor de meeste cityhoppers gesneden koek. DagjeWeg.NL zoekt de onbekende steden in Europa.

Weekendje weg

Vincent van Gogh

Vincent van Gogh is één de bekendste Nederlandse kunstenaars ooit. Hij overleed 1890 in Frankrijk, maar de belangstelling voor zijn werk is nog altijd springlevend. Ontdek meer over de kunst en het leven van deze postimpressionistische grootheid.

Vincent van Gogh

Drenthe

Drenthe is natuur, rust en lekker eten. Maar er is meer: Drenthe heeft bijvoorbeeld een paar geweldige attractieparken voor kinderen. Drenthe is te groot en te mooi om in een of twee dagen te bekijken.

Drenthe

Kindermusea

Er komen in Nederland steeds meer kindermusea bij. Leuke, spannende en helemaal op kinderen gerichte musea. DagjeWeg.NL bezocht veel verschillende musea en kindertentoonstellingen.

Kindermusea

Rembrandt van Rijn

2006 was het jaar van Rembrandt van Rijn. Ook DagjeWeg.NL liet de 400e verjaardag van de beroemde Nederlandse schilder niet onopgemerkt voorbij gaan. In dit dossier staan alle tentoonstellingen en evenementen rondom Rembrandt per maand uitgebreid beschreven.

Rembrandt van Rijn

2008 Jaar van het Religieus Erfgoed

2008 is uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. Een jaar volop publieksactiviteiten om ons bewust te maken van de schoonheid en het belang van religieus erfgoed. Plaatsen die het gezicht van een stad of dorp bepalen en die het waard zijn om ook in deze tijd van ontkerkelijking behouden te blijven. Dit jaar reizen we door alle provincies om dat vast te leggen, reist u mee?!

2008 Jaar van het Religieus Erfgoed

Eindhoven

Eindhoven is de stad van activiteiten, de stad van een dagje er op uit! Reis mee naar het mooiste winkelcentrum van Eindhoven. Of naar Museum Kempenland voor een kijkje naar het Eindhoven van toen. Of naar één van de andere uitjes. Ga een DagjeWeg.NL naar de lichtstad van Nederland.

Eindhoven

Den Haag

Het hart van onze regering ligt in Den Haag. Belangrijke besluiten worden gemaakt, maar er is natuurlijk ook tijd om te ontspannen. leef je uit in het Museon of bewonder het prachtige Vredespaleis: het symbool van recht en vrede. Ga een dagje uit naar Den Haag!

Den Haag

Zeeland

Lekker uitwaaien aan het strand, het kan in Zeeland. Maar bezoek ook de pittoreske hoofdstad Middelburg en andere gezellige dorpjes. De redactie van DagjeWeg.NL trekt door deze prachtige provincie op zoek naar de mooiste plekjes.

Zeeland

Utrecht

De centrale provincie van Nederland heeft een aansprekende hoofdstad: Utrecht. Deze stad is niet alleen één groot winkelparadijs, maar ook een uitvalbasis voor cultuursnuivers. Het oude centrum staat bol van historie, met de krachtige watertoren en de fiere Dom als hoogtepunten. Net achter station Utrecht Centraal vinden bezoekers het superleuke Geldmuseum.

Utrecht

Groningen

Het kost je wat tijd, maar het is de reis naar het hoge noorden zeker waard. De studentenstad Groningen bruist van levendigheid op de terrassen, de kerken en musea. Gaat er niets boven Groningen? Op de Martinitoren zeker niet. DagjeWeg.NL deed aan culturele fitness en ontdekte de stad.

Groningen

Feest! Nijntje 60 jaar

Op 21 juni 2015 werd Nijntje alweer zestig jaar en dat moest gevierd groots gevierd worden. Feest!

Feest! Nijntje 60 jaar

DagjeWeg.NL Award 2015

Wie wint de DagjeWeg.NL Award 2015? De mystery guests gingen op bezoek bij de Top-10 en gaven hun oordeel.

DagjeWeg.NL Award 2015

Texel

De schapen weigeren de straat te verlaten. Ik bel zo hard als ik kan, maar de wollige dieren verzetten geen poot. Eigenlijk best wel lachen, ik hoef immers niet op tijd op mijn werk te zijn. Ik ben op vakantie in het land van zon, zee en strand. Ik ben in Texel.

Texel

Moderne kunst

Alle reportages, recensies over kunst vanaf de 19e eeuw zijn te vinden in dit dossier. Van de porseleinen poppen van Viktor & Rolf tot aan het impressionisme.

Moderne kunst

Nijmegen

Het prachtige Kronenburgerpark, Museum Het Valkhof of het Fietsmuseum Velorama. Nijmegen staat bol van cultuur, natuur en historie. Ontdek deze prachtige plaats aan de Waal. DagjeWeg.NL verzamelde de leukste tips!

Nijmegen

Maastricht

Vlakbij de grens van België ligt het prachtige Maastricht. Haar glooiende heuvels verwelkomen je al van ver. Maak een scootertocht door Belgisch Limburg, stap binnen bij de Basiliek van Sint Servaas of prik een vorkje op het Vrijthof. DagjeWeg.NL zet de leukste uitstapjes op een rij.

Maastricht

Veluwe

Eenmaal door de poorten van Nationaal Park De Hoge Veluwe kan de safari beginnen. Loop, fiets, of rijd rond door dit immense natuurpark en laat je verbazen door deze prachtige natuur. Breng een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum of drink een kopje koffie in restaurant De Koperen Kop. Geniet optimaal van een dagje uit op de Veluwe.

Veluwe

Winter

De leukste dingen om te doen in de koudste maanden van het jaar! Schaatsen, skiën en winterse evenementen, met de winter komt ook de winterpret op DagjeWeg.NL.

Winter

West-Friesland

In de kop van Noord-Holland is een prachtig stukje Nederland te vinden: de regio West-Friesland. Hoorn, Medemblik, Schagen en Enkhuizen hebben een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Redacteuren van DagjeWeg.NL bezochten West-Friesland en genoten van de musea, de prachtige stadjes en natuurlijk ook van het ritje in de Museumstoomtram die hen van stad naar stad bracht.

West-Friesland

Zwolle

Een zacht briesje streelt het water in de grachten en de oude keien klepperen onder onze voeten. Slenterend door de binnenstad van Zwolle vond DagjeWeg.NL de mooiste plekjes van de Hanzestad.

Zwolle

Geefwet

Het nieuwe kabinet gaat heel veel bezuinigen op de culturele sector. DagjeWeg.NL begint een initiatief om te bouwen aan de culturele sector. Met de juiste informatie, het juiste nieuws en de juiste personen kan het geld de juiste kant op rollen!

Geefwet

Sneek

Het kloppende watersporthart van Friesland; dan hebben we het natuurlijk over Sneek! Maar behalve water kent dit prachtige stadje een boeiende geschiedenis en een bruisende cultuur. Ga mee met DagjeWeg.NL op ontdekkingstocht!

Sneek

Apeldoorn

Apeldoorn is de grootste stad van de Veluwe en ook één van de leukste. Voor alle leeftijden is er van alles te doen.

Apeldoorn

Gouda

Gouda: historisch hart in het groene hart. De geur van Goudse siroopwafels verleidt iedereen om nog maar niet te beginnen over die heerlijke Goudse kaas. DagjeWeg.NL neemt u mee!

Gouda

Valkenburg

De naam Valkenburg is bij elke Nederlander wel bekend. Maar dit prachtige stukje Limburg bezoeken is een ander verhaal. Dichtbij het drielandenpunt en Maastricht schuilt een waar recreatieparadijs. Redacteuren van DagjeWeg.NL reisden af naar het zuiden van Limburg en ontdekten wat er allemaal te doen is in Valkenburg.

Valkenburg

Rotterdam

Rotterdam is een enerverende en bruisende stad waar een heleboel te beleven is. Journalisten van DagjeWeg.NL bezochten deze havenstad en ontdekten dat Rotterdam zeker niet mag ontbreken in het lijstje van 'leukste dagjes uit'!

Rotterdam

Lezerspanel

Regelmatig trekt het lezerspanel van DagjeWeg.NL erop uit om musea, attractieparken en natuurparken te beoordelen. Een verfrissende en échte kijk op een dagje uit!

Lezerspanel

Klassieke kunst

Alle reportages, recensies over kunst vanaf de vroege middeleeuwen tot en met de Barok zijn te vinden in dit dossier. Van de Frans Hals tot aan de zeventiende eeuwse kunstenaar Nicolas Poussin.

Klassieke kunst