Toerisme Dossiers

DagjeWeg.NL. Brengt mensen op ideeën

Toeristische dossiers: artikelen van eigen redactie rondom een toeristisch onderwerp. Dossiers over ondermeer de schilder Rembrandt, de werelderfgoederen in Nederland, zoals Schokland, Kinderdijk en de Hollandse Waterlinie, en nationale landschappen van Nederland.

Amsterdam

Duiven verzamelen zich op de Dam, rondvaartboten varen door grachten en de geur van wiet hangt in de nauwe straten. Welkom in Amsterdam! DagjeWeg.NL neemt je mee langs de mooiste en leukste uitstapjes.

Eindhoven

Eindhoven is de stad van activiteiten, de stad van een dagje er op uit! Reis mee naar het mooiste winkelcentrum van Eindhoven. Of naar Museum Kempenland voor een kijkje naar het Eindhoven van toen. Of naar één van de andere uitjes. Ga een DagjeWeg.NL naar de lichtstad van Nederland.

Texel

De schapen weigeren de straat te verlaten. Ik bel zo hard als ik kan, maar de wollige dieren verzetten geen poot. Eigenlijk best wel lachen, ik hoef immers niet op tijd op mijn werk te zijn. Ik ben op vakantie in het land van zon, zee en strand. Ik ben in Texel.

Utrecht

De centrale provincie van Nederland heeft een aansprekende hoofdstad: Utrecht. Deze stad is niet alleen één groot winkelparadijs, maar ook een uitvalbasis voor cultuursnuivers. Het oude centrum staat bol van historie, met de krachtige watertoren en de fiere Dom als hoogtepunten. Net achter station Utrecht Centraal vinden bezoekers het superleuke Geldmuseum.

Apeldoorn

Apeldoorn is de grootste stad van de Veluwe en ook één van de leukste. Voor alle leeftijden is er van alles te doen.

Drenthe

Drenthe is natuur, rust en lekker eten. Maar er is meer: Drenthe heeft bijvoorbeeld een paar geweldige attractieparken voor kinderen. Drenthe is te groot en te mooi om in een of twee dagen te bekijken.

Rotterdam

Rotterdam is een enerverende en bruisende stad waar een heleboel te beleven is. Journalisten van DagjeWeg.NL bezochten deze havenstad en ontdekten dat Rotterdam zeker niet mag ontbreken in het lijstje van 'leukste dagjes uit'!

Valkenburg

De naam Valkenburg is bij elke Nederlander wel bekend. Maar dit prachtige stukje Limburg bezoeken is een ander verhaal. Dichtbij het drielandenpunt en Maastricht schuilt een waar recreatieparadijs. Redacteuren van DagjeWeg.NL reisden af naar het zuiden van Limburg en ontdekten wat er allemaal te doen is in Valkenburg.

Zwolle

Een zacht briesje streelt het water in de grachten en de oude keien klepperen onder onze voeten. Slenterend door de binnenstad van Zwolle vond DagjeWeg.NL de mooiste plekjes van de Hanzestad.

Zoetermeer

Zoetermeer zoals we het nu kennen bestaat nog maar sinds 1935. Nu is deze Zuid-Hollandse stad een bron van sportiviteit en recreatie. Suis de bergen van SnowWorld af of neem een duik in de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams. Veel plezier in Zoetermeer!

Zeeland

De redactie van DagjeWeg.NL trekt door Zeeland op zoek naar de mooiste plekjes.

Winter

De leukste dingen om te doen in de koudste maanden van het jaar! Schaatsen, skiën en winterse evenementen, met de winter komt ook de winterpret op DagjeWeg.NL.

Weekendje weg

Antwerpen, Berlijn en Parijs zijn voor de meeste cityhoppers gesneden koek. DagjeWeg.NL zoekt de onbekende steden in Europa.

Voorjaarsvakantie

Lekker er op uit tijdens de voorjaarsvakantie!

VipHolidays

VipHolidays is dé specialist in het aanbieden van paradijsjes op aarde. In 22 landen heeft de touroperator ruim 800 riante vakantievilla's met privé-zwembad.

Veluwe

Eenmaal door de poorten van Nationaal Park De Hoge Veluwe kan de safari beginnen. Loop, fiets, of rijd rond door dit immense natuurpark en laat je verbazen door deze prachtige natuur. Breng een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum of drink een kopje koffie in restaurant De Koperen Kop. Geniet optimaal van een dagje uit op de Veluwe.

UNESCO Werelderfgoederen in Nederland

Nederland telt mee in de wereld als het gaat om de werelderfgoederen van Nederland. Zes bijzondere gebouwen, (natuur)gebieden en projecten zijn door Unesco aangewezen als werelderfgoed. In dit dossier komen de zes werelderfgoederen die Nederland rijk is, uitzonderlijk aan bod.

Steden

Alles wat u wilt weten over de stad die u wilt bezoeken. Tips over cultuur, natuur, eten en drinken en dagjes uit met kinderen.

Sneek

Het kloppende watersporthart van Friesland; dan hebben we het natuurlijk over Sneek! Maar behalve water kent dit prachtige stadje een boeiende geschiedenis en een bruisende cultuur. Ga mee met DagjeWeg.NL op ontdekkingstocht!

Rembrandt van Rijn

Zoals bij velen bekend, is 2006 het jaar van de bekende Rembrandt van Rijn. Ook DagjeWeg.Nl wil de 400e verjaardag van de beroemde Nederlandse schilder niet onopgemerkt voorbij laten gaan. In dit dossier staan alle tentoonstellingen en evenementen rondom Rembrandt per maand uitgebreid beschreven.

Opera

Redacteur Jordi Kooiman van Opera Magazine schrijft speciaal voor DagjeWeg.NL recensies over de nieuwste opera's.

Online marketing

Noord-Limburg

Nijmegen

Het prachtige Kronenburgerpark, Museum Het Valkhof of het Fietsmuseum Velorama. Nijmegen staat bol van cultuur, natuur en historie. Ontdek deze prachtige plaats aan de Waal. DagjeWeg.NL verzamelde de leukste tips!

Natuur in Nederland

Een verblijf in de natuur staat garant voor verrassende ontmoetingen. Een ree kruist je pad. Of met wat geluk een visarend. Echte geluksvogels zien mogelijk een koninginnepage. Kortom, onverwachte momenten genoeg. DagjeWeg.NL gaat op zoek naar de mooiste natuurgebieden in Nederland.

Nationale parken verkend

Nederland heeft twintig nationale parken. Van Schiermonnikoog in Friesland tot De Meinweg in Limburg. Van nationaal park De Weerribben in Overijssel tot nationaal park de Oosterschelde in Zeeland. Gebieden waar de natuur het voor het zeggen heeft. Met hulp van de mens. In de natuurgebieden, al dan niet omheind, komen vaak bijzondere diersoorten voor. Moeflons, dassen, bevers, otters en zeehonden leven in de beschermde natuur.

Moderne kunst

Alle reportages, recensies over kunst vanaf de 19e eeuw zijn te vinden in dit dossier. Van de porseleinen poppen van Viktor & Rolf tot aan het impressionisme.

Maastricht

Vlakbij de grens van België ligt het prachtige Maastricht. Haar glooiende heuvels verwelkomen je al van ver. Maak een scootertocht door Belgisch Limburg, stap binnen bij de Basiliek van Sint Servaas of prik een vorkje op het Vrijthof. DagjeWeg.NL zet de leukste uitstapjes op een rij.

Lezerspanel

Regelmatig trekt het lezerspanel van DagjeWeg.NL erop uit om musea, attractieparken en natuurparken te beoordelen. Een verfrissende en échte kijk op een dagje uit!

Koninklijk Huis

Eventjes wegdromen in Paleis het Loo of een tentoonstelling bezoeken over de koninklijke familie. DagjeWeg.NL houdt je op de hoogte van de laatste koninklijke aanwinsten of evenementen. Voor iedere fan van het Koninklijk Huis is er genoeg te zien en te beleven.

Klassieke kunst

Alle reportages, recensies over kunst vanaf de vroege middeleeuwen tot aan de Barok zijn te vinden in dit dossier. Van de Frans Hals tot aan de zeventiende eeuwse kunstenaar Nicolas Poussin.

Kindermusea

Er komen in Nederland steeds meer kindermusea bij. Leuke, spannende en helemaal op kinderen gerichte musea. DagjeWeg.NL bezocht veel verschillende musea en kindertentoonstellingen.

Groningen

Het kost je wat tijd, maar het is de reis naar het hoge noorden zeker waard. De studentenstad Groningen bruist van levendigheid op de terrassen, de kerken en musea. Gaat er niets boven Groningen? Op de Martinitoren zeker niet. DagjeWeg.NL deed aan culturele fitness en ontdekte de stad.

Gouda

Gouda: historisch hart in het groene hart. De geur van Goudse siroopwafels verleidt iedereen om nog maar niet te beginnen over die heerlijke Goudse kaas. DagjeWeg.NL neemt u mee!

Geefwet

Het nieuwe kabinet gaat heel veel bezuinigen op de culturele sector. DagjeWeg.NL begint een initiatief om te bouwen aan de culturele sector. Met de juiste informatie, het juiste nieuws en de juiste personen kan het geld de juiste kant op rollen!

Geboorteberichten

Fotografie

Ontdek de mooiste fotografie-exposities en lees wat DagjeWeg.NL er over schreef. Vind alles in het dossier Fotografie. Van kunst tot journalistiek fotografie.

Feest! Nijntje 60 jaar

Op 21 juni 2015 wordt Nijntje alweer zestig jaar en dat moet gevierd worden. Het is feest!

Den Haag

Het hart van onze regering ligt in Den Haag. Belangrijke besluiten worden gemaakt, maar er is natuurlijk ook tijd om te ontspannen. leef je uit in het Museon of bewonder het prachtige Vredespaleis: het symbool van recht en vrede. Ga een dagje uit naar Den Haag!

Den Bosch

De favorieten van

Bekijk de stad als een local! In de rubriek 'De favorieten van' laat DagjeWeg.NL de echte kenners aan het woord. Locals, die als geen ander de leuke plekjes weten te vinden. Reis mee en ontdek onder begeleiding van inwoners de mooiste geheimen van verschillende plaatsen.

DagjeWeg.NL Award 2017

Wie wint de DagjeWeg.NL Award 2017? Lees alles over de tien genomineerden en breng je stem uit!

DagjeWeg.NL Award 2015

Wie wint de DagjeWeg.NL Award 2015? De mystery guests gingen op bezoek bij de Top-10 en gaven hun oordeel.

COVID 19: Dagje uit tijdens de coronacrisis

Alle attracties, dierentuinen en parken sloten vanwege de coronacrisis hun deuren. In een samenleving op anderhalve meter mogen ze weer open. Hoe gaat dat? Hoe beleven we een dagje uit in tijden van corona? In dit dossier lees je hoe uitstapjes omgaan met de beperkingen.

China Contemporary

De Volksrepubliek China heeft de afgelopen met ingrijpende veranderingen te maken gehad. In een kort tijdsbestek heeft de vrijemarkteconomie de overhand gekregen en schieten wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond. Dit dossier gaat uitgebreid in op de tentoonstellingen over China die de drie Rotterdamse kunstinstellingen Museum Boijmans van Beuningen (kunst), het Nederlands Architectuur Museum (architectuur) en het Nederlands Fotomuseum (beeldcultuur) gezamenlijk zijn gestart met het project 'China Contemporary'.

Bijzondere hotels

Uitgekeken op uw eigen slaapkamer? Bijzondere hotels in Nederland geven u de gelegenheid om eens op een andere manier te gaan slapen. Het zijn verrassende slaapplekken. Slapen in een tram, een wijnvat of in een plaggenhut. En dat is nog maar een kleine greep uit het grote aanbod. De redactie van DagjeWeg.NL test in deze serie deze unieke slaapkamers.

Almere

Almere is in een halve eeuw tijd een van de grootste steden van Nederland geworden. Ook op toeristisch gebied is Almere een trekpleister. Geniet van moderne, bijna futuristische gebouwen of de ruimte die Flevoland biedt.

2015: Jaar van Van Gogh

In 2015 is het 125 jaar geleden dat de wereldberoemde schilder Vincent van Gogh overleed. Reden voor Nederland om 2015 uit te roepen tot Van Goghjaar!

2008 Jaar van het Religieus Erfgoed

2008 is uitgeroepen tot Jaar van het Religieus Erfgoed. Een jaar volop publieksactiviteiten om ons bewust te maken van de schoonheid en het belang van religieus erfgoed. Plaatsen die het gezicht van een stad of dorp bepalen en die het waard zijn om ook in deze tijd van ontkerkelijking behouden te blijven. Dit jaar reizen we door alle provincies om dat vast te leggen, reist u mee?!

West-Friesland

In de kop van Noord-Holland is een prachtig stukje Nederland te vinden: de regio West-Friesland. Hoorn, Medemblik, Schagen en Enkhuizen hebben een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Redacteuren van DagjeWeg.NL bezochten West-Friesland en genoten van de musea, de prachtige stadjes en natuurlijk ook van het ritje in de Museumstoomtram die hen van stad naar stad bracht.