1

Treinen hebben last van noodweer

Bomen op spoor zorgen voor vertraging #NS

Langzame treinen door noodweer Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2011 Toerisme Ede, Gelderland Het noodweer van gisteren laat nog flinke sporen na. Door de blikseminslag en de harde wind zijn er bomen op het spoor gevallen, waardoor er minder treinen rijden.

In het hele land rijden de treinen met een aangepast schema, doordat er bomen op het spoor zijn gevallen. Op de trajecten waar er wel treinverkeer mogelijk is, wordt in elk geval twee keer per uur gereden. Kijk voor je reis even op de website van de NS voor actuele reisinformatie. De meeste schade aan het spoor was vanochtend gerepareerd. Alleen op het traject tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen zijn er nog problemen, door een stroomstoring als gevolg van het noodweer.

Noord-Brabant

Het midden van Brabant is gisteren het hardste getroffen door het noodweer. In Vught kregen brandweer en politie 1800 meldingen binnen van omgevallen bomen, kapotte gasleidingen, blikseminslagen en ondergelopen straten. Ook Boxtel kreeg het zwaar te verduren.

Alleen het traject tussen Driebergen-Zeist en Ede-Wageningen ligt nog plat
Ook het openbaar vervoer in de grote steden heeft problemen, maar dan door een staking. Foto: Ov-staking in drie grote steden.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 29 juni 2011 - 308