Redding uit berenkuil verdient medaille

Vader redde dochter uit klauwen van beer

Beer pakt meisje Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2011 Natuur Een dagje in de Duitse dierentuin, Eifel-Zoo, bezorgde vader Roy van de Voort de schrik van zijn leven. Zijn driejarige dochtertje viel in het berenverblijf. Roy sprong zijn dochter achterna en redde haar uit de klauwen van een zwarte kraagbeer. Vorige week kreeg hij voor deze dappere daad een medaille.

Met beide kinderen liep het gezin Van de Voort vorig jaar nog even terug naar de berenkuil in de Duitse Eifel-Zoo. Hier eindigde het dagje weg in een drama. De driejarige Amber klom op een onbewaakt ogenblik over het hek en tuimelde zo in de gracht rond de berenkuil. Vader Roy bedacht zich geen moment en sprong zijn dochter achterna. De kraagbeer, die in het verblijf zat, viel de kleine Amber aan, maar Roy wist het dier van haar af te slaan. De woede van het dier richtte zich toen op hem en beet hem meerdere malen. Toch wist Roy de kleine meid naar boven te tillen en aan zijn vrouw te geven. Zelf klom hij met haar hulp en die van een Duitse toerist ook uit de berenkuil.

Carnegie Heldenfonds

Het Carnegie Heldenfonds beloonde de dappere vader Roy van der Voort vrijdagavond met een zilveren medaille. Kraagberen, bijna 2 meter lang, zijn levensbedreigend voor mensen. Het avontuur van de familie Van der Voort had dan ook heel wat slechter af kunnen lopen. De bewuste beer in Eifel-Zoo zat na het incident voor een korte tijd achter de schermen. Na onderzoek bleek dat niemand schuld had aan het ongeluk. De dierentuin hoogde de muur rond het verblijf wel op.

Wie durft er nog een dagje naar de dierentuin?

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 29 juni 2011 - 273