1

Rechtbank: Theater Dok 18 onterecht gesloten

Gemeente Dongeradeel moet schadevergoeding betalen aan theater #DOK18

Theaters Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2011 Showbizz Dokkum, Friesland De rechtbank van Leeuwarden oordeelde gisteren dat Theater Dok 18 ten onrechte gesloten is door gemeente Dongeradeel. Oosterpoort BV, eigenaar van het theater, spande een kort geding aan toen de Friese gemeente het theater sloot in november vorig jaar.

Exploitatiemaatschappij Oosterpoort BV voorzag de gemeente van een theaterlocatie. De gemeente zou de invullingen verzorgen. Tenminste, dat was de bedoeling. Gemeente Dongeradeel dacht daar anders over. Volgens hen moest de eigenaar ook zorgen voor technisch personeel en bemanning voor de kassa en de garderobe. De exploitant weigerde dit te doen, waarop de gemeente het huurcontract ontbond van Theater Dok 18 en Oosterpoort BV vervolgens naar de rechter stapte.

Gemeente moet 44.000 euro betalen

Schadevergoeding

De rechter stelde Oosterpoort BV in het gelijk. In het contract tussen de gemeente en de exploitant staat niets over het leveren van faciliterende diensten, zoals personeel voor de kaartverkoop. De gemeente moet daarom de achterstallige huur terugbetalen en ook een schadevergoeding. Bij elkaar is dat goed voor ongeveer 44.000 euro. Wethouder Willemsma van gemeente Dongeradeel is teleurgesteld in de uitspraak.

De nieuwste shows zien bij jou in de buurt? Klik dan snel op ons theateroverzicht.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 29 juni 2011 - 210

Dit past bij 'Rechtbank: Theater Dok 18 onterecht gesloten'