1

Gif overspoelt strand Egmond aan Zee

Ook ampullen aangespoeld bij Bergen aan Zee en Wijk aan Zee #egmond

Stranden Nieuws door

archief oud artikel 30 juni 2011 Toerisme Egmond aan Zee, Noord-Holland Woensdagavond vond een toerist aangespoelde buisjes op het strand van Egmond aan Zee. Nu blijkt dat er een giftige stof in de ampullen zit. Ook bij Bergen aan Zee en Wijk aan Zee werden ampullen gevonden. De politie heeft de stranden afgezet.

Een toerist vond woensdagavond veertien ampullen op het strand van Egmond aan Zee. Later op de avond kwamen er ook meldingen binnen van aangespoelde buisjes bij Bergen aan Zee en Wijk aan Zee. Ondertussen zijn er meer dan twintig ampullen gevonden. De buisjes zijn naar het RIVM in Bilthoven gebracht. Voorlopig onderzoek wijst uit dat er een giftige stof in de ampullen zit. Om wat voor stof het precies gaat, is nog niet bekend. Vanochtend spoelden er opnieuw ampullen het strand op. De hulpdiensten zoeken vandaag verder naar nog meer giftige buisjes.

Buisjes niet aanraken of breken, maar meteen 112 bellen

Afgezet

De ampullen zijn ongeveer vijf centimeter lang en gemaakt van glas. Het is nog niet bekend waar ze vandaan komen. De stranden zijn afgezet en de toegangen geblokkeerd. De politie heeft de bewoners van nabijgelegen strandhuisjes geïnformeerd over de vondst en geadviseerd binnen te blijven. Wie toch het strand op gaat en een buisje vindt, moet er vanaf blijven, het buisje niet doormidden breken en meteen 112 bellen.

Toch even naar de zee vandaag? Bekijk dan ons overzicht van alle stranden.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 30 juni 2011 - 804

Dit past bij 'Gif overspoelt strand Egmond aan Zee'

1 reactie