Haai voor Zeeuwse kust

Forellenvijvers De Henricushoeve |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Visser vangt #haai in Zeeland

30 juni 2011 Opmerkelijk Dishoek, Zeeland Voor de kust van Zeeland zwemmen veel vissen, een paar bruinvissen, soms een bultrug, maar een haai? Toch ving een visser woensdagavond een hondshaai vanaf het strand van het Zeeuwse Dishoek.

De gevonden haai is ongevaarlijk en teruggezet in zee

Visser Wim Sturrus kon zijn ogen niet geloven, maar woensdagavond hing er toch echt een haai aan zijn haak. ''Ik dacht: hoe krijg ik die van de haak af? Ik durfde het niet vast te pakken", vertelt Sturrus tegen de Provinciaal Zeeuwse Courant. Een andere visser hielp Wim met een tang de haai van de haak te halen. Het was geen gevaarlijke witte haai, maar een kleine hondshaai van 90 centimeter lang.

Walcheren

Volgens deskundigen zwemmen er wel vaker hondshaaien voor de kust van Zeeland of Walcheren. Deze haaien zijn ongevaarlijk. De gevonden haai is teruggezet in zee.

Zelf ook graag een hengeltje uitgooien? Ga dan eens naar de Forellenvisvijvers van de Henricushoeve. De Henricushoeve ligt in het prachtige natuurgebied De Henricuspolder in Oostburg. Er zijn vier visvijvers waar je je hengeltje uit kunt gooien. Hengels en aas zijn allemaal op de Henricushoeve. Hier vang je waarschijnlijk dan wel geen haai, maar een forel is ook best spannend.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-06-30 16:43:04 - 498