Boerencampings boeren goed

Vakantie bij de boer populair

Vakantie bij de boer Nieuws door

archief oud artikel 1 juli 2011 Toerisme Voor minder geld toch een fijne vakantie. Dat is een vakantie bij de boer! Het Nederlandse platteland is populair onder de vakantiegangers. De boerencampings stevenen af op een recordjaar.

De reisbranche voelt nog altijd de gevolgen van de financiële crisis. Maar dit geldt niet voor de ondernemende boeren. Het kamperen bij de boer is dit jaar ongekend populair en de sector stevent af op een recordaantal boekingen. Dit laat de Stichting Vrije Recreatie (SVR) weten.

Kamperen bij de boer

Het kamperen bij de boer neemt de laatste jaren een hoge vlucht. Steeds meer toeristen brengen hun vakantie door op het platteland. "We hebben tot nog toe fors meer vakanties geboekt dan vorig jaar. Dat gaat naar de 100 procent", vertelt Wim van de Berg, voorzitter van de SVR in de Telegraaf.

Vorig jaar werden er 6,1 miljoen overnachtingen op het platteland geboekt. De stijging in het aantal boekingen dit jaar is opvallend, omdat de reisbranche met tegenvallende resultaten te maken heeft. Dit voorjaar boekten 8 procent minder mensen een vakantie, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het geluid van kakelende kippen vervangt het lawaai van toeterende auto's. Het grijze beton maakt plaats voor uitgestrekte, groene weiden. En dat terwijl je wakker wordt in een bedstee. Goedemorgen, je bent op een boerderij! Vakantie bij de boer.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 1 juli 2011 - 275