Zin in de zomervakantie

Haal alles uit de vrije dagen met DagjeWeg.NL #zomervakantie

Redactioneel door

archief oud artikel 1 juli 2011 Toerisme Terwijl de scholen hun deuren sluiten halen de musea, attractieparken en andere uitjes juist alles uit de kast. Alles om de toerist tijdens de zomervakantie te vermaken. Doe er je voordeel mee en maak een keuze uit deze activiteiten.

Kliederen met klei

Voordat kunstenaars een beeld van steen maakten, probeerden ze het eerst uit met klei. Vaak maakten ze met veel plezier de mooiste beelden, zoals een vrouw met wapperende kleren of twee engeltjes. Het Bonnefantenmuseum laat deze beelden zien en zet jou vervolgens zelf aan de slag met klei! Op een kleitablet maak je een schets van het verhaal van Apollo en de draak. Schuilt in jou een kunstenaar? Een museum vol knotsgekke kleiwerken!

Natuur

Het zonnetje lonkt de meeste vakantievierders naar buiten. Ideaal om een dagje in de natuur door te brengen. Genieten van heerlijke, verse kersen bij de Fruitwaard. Daar begint de dag al goed mee. Op mooie zomerse dagen is de Segway een leuk alternatief vervoermiddel om de omgeving te verkennen. Zo rijd je gemakkelijk over kronkelige bospaadjes en heuveltjes. Je kunt een Segway huren voor een tocht door het Dwingelderveld. Of ergens anders in Nederland. Een paar suggesties voor een Segway tour.

Actief

In plaats van lui in een zwembad te dobberen kun je de zomervakantie ook actiever doorbrengen. En misschien wel een grote droom zien uitkomen! Alle jongens en meiden van 6 tot en met 16 jaar krijgen de kans om in de schoolvakantie mee te doen aan Ajax Camps & Clinics. Echte Ajax-trainers leren je de 'moves' van de Ajacieden. Daar kun je bij je eigen club mee aankomen! Schrijf je in voor de Ajax Camps & Clinics.

Met een eigen bootje het wijde water op, net als zeilmeisje Laura Dekker? Leer dan eerst maar eens goed zeilen bij de Amsterdamse zeilschool. In de zomervakantie geeft de zeilschool cursussen aan kleine zeilers tussen de 7 en 12 jaar. De kinderen lessen in groepjes naar leeftijd en ervaring. Zo is het voor iedereen bij te houden. Dus, heb je een zwemdiploma? Kom dan zeilen bij de Amsterdamse Zeilschool.

Laatst gewijzigd: 2011-08-31 09:18:41 · Gepubliceerd: 2011-07-01 14:27:51 - 579

Dit past bij 'Zin in de zomervakantie'