Inbraak Dierenpark Emmen is publiciteitsstunt

Dierentuinen | Nieuws door

Drentse politie werkte mee aan de nepinbraak #dierenparkemmen

1 juli 2011 Natuur Emmen, Drenthe Gemaskerde mannen die in het holst van de nacht door de dierentuin sluipen en door de heldhaftige politie worden opgepakt. De inbraak van vorige nacht in Dierenpark Emmen blijkt een marketingstunt te zijn. Met medewerking van de Drentse politie.

Twee mannen zouden ingebroken hebben in de nacht van woensdag op donderdag. Na een anonieme tip vatte de politie het tweetal in de kraag. Nu blijkt dat het verhaal verzonnen is en de voorloper is van een zomeractiviteit van Dierenpark Emmen. Korpsbeheerder Sicko Heldoorn is boos en neemt de zaak hoog op. Burgemeester Cees Bijl van de gemeente Emmen houdt maandag een gesprek met de korpsleiding over de nepinbraak.

Financiƫle problemen

Het Drentse dierenpark kampt al een tijd met flinke rode cijfers. Vorig jaar ontsloeg de dierentuin nog zeventig werknemers en kreeg het een lening van de gemeente Emmen. Ook dit jaar moest het noodlijdende bedrijf bij de gemeente aankloppen. Met de marketingstunt hoopt de dierentuin bezoekers te verleiden tot het kopen van een abonnement.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-01 17:44:36 - 336