Dagje Amsterdam in de zomervakantie

Startpagina Amsterdam |  
Redactioneel door

Vaar over de grachten en kruip in de huid van Baantjer

6 juli 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland "Geef mij maar Amsterdam! Dat is mooier dan Parijs! Geef mij maar Amsterdam, mijn Mokums' paradijs!" Johnny Jordaan wist het al, er gaat niets boven Amsterdam! Neem ook een duik in deze prachtige hoofdstad met DagjeWeg.NL. Maak een rondvaart door de grachten, word een echte Einstein in science center NEMO of doe een paar uurtjes niets in het Vondelpark. Veel plezier!

Cultuur

Het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, het Stedelijk Museum en het Anne Frank Huis zijn musea die iedereen wel kent. Vaak staan er dan ook lange rijen met Japanners en fototoestellen, voor hen is een bezoekje aan deze musea een must. Maar maak als Nederlander een dagje Amsterdam eens wat origineler en bezoek bijvoorbeeld Tassenmuseum Hendrikje. Hier ontdek je het levensverhaal van de tas. Of wat dacht je van het Vodka Museum. Ervaar hier de waarde van een goed glas drank en leer met een persoonlijke Russische gids alles over eeuwen Sovjetgeschiedenis en het 'watertje' van de Russen.

Must-see

Amsterdam staat bekend om haar rosse buurt, de vele coffeeshops, maar natuurlijk ook om de grachten. Van de Herengracht, tot de Keizersgracht en van de Prinsengracht tot de Rozengracht, allemaal even prachtig. Blue Boat Company organiseert leuke boottochten door hartje Amsterdam. Van dagelijkse rondvaarten tot uitgebreide diners. Tip: boek een rondvaarttocht voor 's avonds. De lichtjes aan de zijkant zorgen voor een sfeervolle gezelligheid. Ook leuk is een Baantjer speurtocht door Amsterdam. De bekendste rechercheur van Amsterdam was Appie Baantjer. Zijn avonturen kun je nu nog beleven in zijn boeken of in de tv/serie, of met een speurtocht. Treed in de voetsporen van inspecteur De Cock. Moord, doodslag en de boeken van Baantjer zijn de leidraad.

Kids

Altijd al benieuwd wat dat groene schip bij station Amsterdam Centraal is? Dat is science center NEMO, een walhalla voor kinderen. Na je bezoek aan NEMO weet je waarom bruggen zo sterk zijn, hoe je er over dertig jaar uitziet, hoe je water zuivert, en nog veel meer. Een dagje dierentuin, daar maak je kinderen altijd blij mee. Artis is de oudste dierentuin van Nederland en dus zeker een bezoekje waard. Doe de groetjes aan de leeuwen! Voor sportieve kinderen is het Olympisch stadion een leuk uitje. Betreed deze olympische grond en duik in de catacomben van het stadion. Hier wacht de Olympic Experience, waar je ondergedompeld wordt in het heden en verleden van de Olympische Spelen. Word jij een olympische held?

Vondelpark

In Amsterdam zijn genoeg leuke restaurants te vinden voor een lekker hapje en een drankje. Maar wat pas echt leuk is, is een picknick in het bekendste park van Amsterdam: het Vondelpark! Bij een paar zonnestralen is het Vondelpark bomvol. In het park staan veel bomen voor wat verkoeling en bescherming tegen de zon. Bij de grote vijver en fontein liggen de zonaanbidders. Neem een koelbox mee met wat lekkere sandwiches en geniet van Amsterdam! Toch liever bediend worden door een knappe ober? Dan heeft DagjeWeg.NL dé tip! Topper onder de Amsterdamse restaurants is Supperclub. Met vestigingen in Singapore en Istanbul is dit een restaurant met internationale allure. Elke week geniet je hier van een nieuw verrassingsmenu met vijf gangen.

Agenda

Wat voor leuks er is te doen in juli en augustus?

Hotels

Verliefd geworden op Amsterdam? Ga dan na één dagje niet naar huis, maar blijf overnachten. De Nederlandse hoofdstad heeft genoeg keus. Eén van de bekendste hotels van Amsterdam is het Grand Hotel Krasnapolsky. Het prachtige hotel ligt midden in het centrum van Amsterdam aan de Dam. Je rolt dus zo vanuit het Amsterdamse nachtleven je bed in. Heb je een iets minder dikke portemonnee? Misschien is Hotel Vondel dan wel iets voor je. Het hotel ligt op slechts 300 meter van het gezellige Vondelpark en vlakbij het Leidseplein. Er zijn nog veel meer leuke hotels in Amsterdam!

Laatst gewijzigd: 2012-07-03 11:54:19 · Gepubliceerd: 2011-07-05 11:34:02 - 1434