1

Theaterbezoek daalt door hoge btw

Theaterproducenten starten handtekeningenactie #bezuinigingen

Theaters Nieuws door

archief oud artikel 6 juli 2011 Cultuur De theaterproducenten zijn niet blij. Het plan van de regering om de btw te verhogen van zes naar 19% schiet bij velen in het verkeerde keelgat. Door de btw-verhoging verwachten de theaters dat er tien procent minder kaartjes worden verkocht dit jaar.

De Vereniging Vrije Theaterproducenten zegt dat het voor hen de moeilijkste tijd in veertig jaar is. Na het snijden in de cultuursubsidies, ligt er nu het plan van de regering op tafel om de btw op de kaartjes te verhogen.

Je betaalt simpelweg meer voor hetzelfde

Petitie

"Een kaartje van 23 euro kost straks 26 euro. De voorstellingen veranderen niet en ook de service van het theater blijft hetzelfde. U betaalt simpelweg meer voor hetzelfde", kopt de website van De Vereniging Vrije Theaterproducenten. Dat de btw op een kaartje voor bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd niet wordt verhoogd, valt ook niet in goede aarde. Daarom zijn de theaterproducenten een handtekeningenactie gestart. Met de petitie hopen de theaters dat de regering het nieuwe plan niet doorzet.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 6 juli 2011 - 135