Stedelijk Museum eert ontwerper Wim Crouwel

Museum toont onder meer affiches, postzegels en kalenders #Stedelijk

Stedelijk Museum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2011 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Postzegels, kalenders, lettertypes, affiches en nog veel meer ontwierp de Nederlander Wim Crouwel. Uit eerbetoon opent het Stedelijk Museum in Amsterdam vanaf vandaag de expositie: 'Wim Crouwel: een grafische ontdekkingsreis'.

Wim Crouwel ontwierp van 1963 tot en met 1985 alle grafische uitingen voor het Stedelijk Museum Amsterdam. Eén van de bekendste ontwerpen van Crouwel zijn de cijferpostzegels. Deze strak vormgegeven postzegels waren bijna dertig jaar in gebruik.

De cijferpostzegel is één van de bekendste ontwerpen van Crouwel

Controversieel telefoonboek

Ook ontwierp hij het telefoonboek waarbij hij alle letters zonder hoofdletter in de onderkast zette en het telefoonnummer voor de naam plaatste. Daarnaast bedacht de ontwerper verscheidene lettertypes, zoals New Alphabet. De tentoonstelling 'Wim Crouwel: een grafische ontdekkingsreis' was de afgelopen maanden te zin in het Design Museum in Londen.

Het Stedelijk Museum Amsterdam staat volop in de steigers. Lees hier meer over de verbouwing van het Stedelijk Museum Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-08-12 16:03:34 · Gepubliceerd: 12 augustus 2011 - 247