Pelikanentrio slaat vleugels uit in Dierenrijk

Grootste volière opent in Nuenense dierentuin #Dierenrijk

Dierenrijk Nuenen Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2011 Natuur Nuenen, Noord-Brabant Groenerick, Roderick en Blauwerick, een beroemd pelikanentrio. Vandaag openen zij als echte celebrity's de grootste volière van Europa, en hun nieuwe thuis, in Dierenrijk Nuenen.

Door hun ontsnapping uit Safaripark Beekse Bergen genieten de pelikanen Groenerick, Roderick en Blauwerick nu van hun sterrenstatus. Vandaag treden ze op bij opening van de nieuwe volière in Dierenrijk Nuenen. De dierentuin presenteert dan trots de grootste volière van Europa met een grootte van ruim één hectare.

Volière Dierenrijk

"De vogels scheren straks letterlijk over de hoofden van de bezoekers. Ze hebben alle ruimte, het hoogste punt is twaalf meter hoog. Dat moet ook wel, want een pelikaan kan bijvoorbeeld een spanwijdte hebben van wel 3,60 meter", vertelt vestigingsmanager Martin van Hees. In de volière leven onder andere brandganzen, goliath reigers, zeearenden en natuurlijk het beroemde pelikanentrio! Dierenrijk is vandaag speciaal voor de opening van 10:00 uur tot 19:00 uur open.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-07 10:05:14 - 229