1

Eén dode bij instorten FC Twente stadion

In totaal zijn er zestien gewonden #grolschveste

Stadion FC Twente ingestort Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2011 Opmerkelijk Enschede, Overijssel De burgemeester van Enschede heeft bevestigd dat er één dode gevallen is bij het drama in Enschede. Er zijn in totaal zestien gewonden gevallen. Tien zijn er naar het ziekenhuis gebracht. Twee verkeren in kritieke toestand.

Rond twaalf uur stortte het dak in van het FC Twente stadion De Grolsch Veste in Enschede. Hoe het dak precies is ingestort, is nog onduidelijk. De tweede ring van het stadion werd verbouwd om meer bezoekers plaats te geven. Twee van de steunbalken van het dak zouden het mogelijk begeven hebben. Volgens een ander gerucht is een hijskraan op het dak gevallen.

Hulpdiensten speuren verder naar mogelijke vermisten

Infraroodcamera's

Hulpdiensten speuren nog met camera's en speurhonden. Ook zijn er meldingen van politiehelikopters die met infraroodcamera's de rampplek zouden bekijken. Burgemeester Den Oudsten van Enschede benadrukt dat er geen mensen nog vermist worden, maar dat de hulpdiensten alles willen uitsluiten.

Niet naar het stadion

Jan van Halst, Manager Algemene Zaken van FC Twente heeft de supporters opgeroepen om thuis te blijven. Ook burgemeester Den Oudsten roept nieuwsgierigen op om weg te blijven en het nieuws te volgen via de media.

De voetbalselectie van FC Twente reageerde aangeslagen op het nieuws. Hun oefenduel van aanstaande zaterdag tegen het Zeeuwse elftal, is afgelast.

Om 18:30 uur volgt er een nieuwe persconferentie met de burgemeester in het gemeentehuis van Enschede.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 7 juli 2011 - 2508