North Sea Jazz vol verschillende smaken

Festival in Rotterdam trapt vanavond af #northseajazz

Ahoy Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 8 juli 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Jazz, in alle variaties en stijlen, klinkt dit weekend in Ahoy Rotterdam. Drie dagen lang is het stadion de locatie van het North Sea Jazz Festival. Tijdens deze 36e editie is het aanbod van optredens divers. Met als afsluiter: Prince!

Wat begon met zes concertzalen en 9000 bezoekers is inmiddels uitgegroeid tot een festival van formaat. Dit weekend barst het North Sea Jazz Festival voor de 36e keer los, voor de zesde keer in Ahoy Rotterdam. Nieuw talent en gevestigde namen, gospel, blues en funk, het North Sea Jazz Festival biedt verschillende genres een podium. Eén van de thema's dit jaar is free bop, een stijl tussen de modale jazz en free jaz.

Prince

Het festival sluit iedere dag af met een optreden van Prince. De artiest beloofde al dat zijn act iedere avond anders zal zijn. Andere artiesten die acte de présence geven zijn Kyteman, Rudresh Mahanthappa en Snoop Dogg. Bekijk het complete programma van North Sea Jazz. Het festival duurt van vrijdag 8 juli tot en met zondag 10 juli.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 8 juli 2011 - 569