1

Record voor North Sea Jazz Festival

79.000 bezoekers voor #NorthSeaJazz

Nieuws door

archief oud artikel 11 juli 2011 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Het driedaagse North Sea Jazz Festival is voorbij. Het evenement was een echte publiekstrekker. Maar liefst 79.000 bezoekers kwamen op het festival af.

Ook dit jaar was het North Sea Jazz Festival immens populair bij muziekliefhebbers. De afgelopen drie dagen kwamen er 79.000 bezoekers op het evenement af. De organisatie kijkt tevreden terug op de 36e editie van het festival. "Het was weer waanzinnig en Prince speelde fenomenaal." Prince sloot elke festivaldag af met een speciaal nachtconcert. Naast Prince waren er dit jaar ook optredens van Paul Simon, BB King, Toots Thielemans en Tom Jones.

Paul Acket

Het North Sea Jazz Festival werd opgericht door zakenman en jazzliefhebber Paul Acket. Acket wilde graag een diversiteit aan jazzstijlen presenteren aan het publiek, van Amerikaanse jazz tot Europese avant-garde. In 1976 vond de eerste editie van het festival plaats in Den Haag. Zes podia, dertig uur muziek en driehonderd musici trokken meer dan negenduizend bezoekers.

"Het was weer waanzinnig en Prince speelde fenomenaal"
Vind nog veel meer leuke festivals op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 11 juli 2011 - 464

Dit past bij 'Record voor North Sea Jazz Festival'