Noodlijdend vakantieoord in gesprek voor overname #hofvansaksen

Hof van Saksen   Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2011 Zakelijk Nooitgedacht, Drenthe Het luxe resort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht is een stapje dichter bij een nieuwe eigenaar. De directie is in gesprek met diverse kandidaten. Wie dat zijn, dat is nog niet bekend.

Eerder kwamen al verschillende kandidaten aan bod voor de overname van Hof van Saksen. Roompot toonde interesse in het park en deed zelfs een bod. Ook Center Parcs en Landal kwamen voorbij als mogelijke kandidaten. Een woordvoerder van de huidige eigenaar Phanos kan nog niets zeggen over de huidige geïnteresseerden. "We moeten nog een keuze maken, eerder brengen we de naam niet naar buiten", zegt hij in het Dagblad van het Noorden.

Hof van Saksen

Door verkeerde investeringen kampt Hof van Saksen al een tijdje met financiële problemen. Ook de investeerders zijn de dupe van deze problemen. Met de banken heeft het resort afspraken gemaakt om een faillissement te voorkomen. De banken zullen hun geld niet opeisen, maar in ruil daarvoor moeten de investeerders hun recht om een juridische procedure te starten, opgeven. Zij krijgen wel vijftien procent van hun inleggeld terug. Uiterlijk 12 juli 2011 moeten zij laten weten of ze akkoord gaan met dit voorstel. Een meerderheid van 1500 aandeelhouders moet instemmen.

Boze boeren

Via de organisatie Land- en Tunbouw Organisatie Noord (LTO-Noord) investeerden veel boeren in het vakantiepark. LTO prees de investering in het project aan, met ieder jaar een mooie winst in het vooruitzicht. Nu het vakantiepark op het randje van faillissement balanceert zijn de boeren boos. Van hun investering zijn ze waarschijnlijk 85 procent kwijt. Gemiddeld legden de boeren een bedrag van 30.000 euro in. Ze dreigen nu hun eigen belangenorganisatie LTO aan te klagen, omdat deze niet bevoegd was om als tussenpersoon op te treden in beleggingen.

Laatst gewijzigd: 2011-07-25 10:25:41 · Gepubliceerd: 2011-07-12 08:00:38 - 1723